Prinţesa cu mustaţă, frumusețea Iranului din sec. XIX, s-a căsătorit la 10 ani cu un băiat de aceeași vârstă. Cum a murit

Ultima actualizare:

Prinţesa Qajar a fost fiica lui Naser al-Din Shah Qajar (1831-1896), care a fost conducătorul Iranului în perioada 1848-1896. Prinţesa se numea Fatemeh Khanum “Esmat al-Dowleh” Qajar. Ea a fost impusă ca un etalon al frumuseţii feminine din Iran, cu toate că avea o un corp masiv, alură bărbătească, avea mustaţă şi era dolofană.

Prințesa era talentată la pian și pictură

printesa iraniana frumusete jpg

Tatăl ei, regele Naser al-Din Shah Qajar, a fost un bărbat impunător și a rămas în istorie ca unul cu cele mai mari haremuri din lume.

image

Prinţesa Qajar a fost unul dintre cei 21 de copii ai săi, 11 băieţi şi 10 fete. Esmat od-Dowleh a fost cel de-al treilea copil. A avut înclinaţii intelectuale şi a fost pasionată de istorie. Mai târziu, a studiat pianul, arta fotografică şi a luat lecţii de franceză. De asemenea, prinţesa Qajar a fost scriitoare şi pictoriţă, fiind apreciată pentru calităţile sale intelectuale.

Aceasta a fost impusă ca etalon al frumuseţii de către tatăl său și se spune că era foarte dorită.

image

Legenda spune că 13 bărbaţi s-ar fi sinucis din dragoste pentru ea. Ar fi fost fermecaţi de frumuseţea prinţesei de care s-au îndrăgostit.

Pentru că au fost refuzaţi de aceasta, ei s-ar fi sinucis.

A avut trei copii

Toată această poveste rămâne la nivel de legendă, pentru că prinţesa s-a căsătorit încă de la vârsta de 10 ani cu Dust Muhammad Khan, un băiat de viţă nobilă de aceeaşi vârstă. Din căsnicia celor doi, au rezultat trei copii.

O dată cu înaintarea în vârstă prințesa a devenit dolofană, avea o alură foarte masculină, cu un corp masiv, sprâncene stufoase şi mustaţă.

image

Ea era persoana desemnată să primească soţiile tuturor regilor, prinţilor sau conducătorilor care ajungeau în Palatul Regal Persan, pentru că avea calităţi intelectuale deosebite şi putea să poarte o discuţie de un anumit nivel.

Cum a murit

Prinţesa Qajar s-a îmbolnăvit de malarie în primăvara lui 1905. În perioada aceea nu existau tratament pentru această boală, aşa că murit la 31 de ani. A fost înmormântată în apropierea tatălui său, Naser al-Din Shah Qajar.

Sursa: Historia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net