Priveghiul maestrului Alexandru Arșinel începe astăzi, la Teatrul Constantin Tănase, din București

#Alexandru Arșinel

Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, din București, va deveni loc de pelerinaj, în memoria maestrului Alexandru Arșinel, începând cu după-amiaza zilei de vineri, 30 septembrie.

Priveghiul regretatei Stela Popescu a fost organizat în același loc

Anunțul a fost făcut chiar de directorul teatrului și bunul prieten al lui Alexandru Arșinel, actorul Vasile Muraru. Astfel, locul va căpăta o încărcătură și mai melancolică, întrucât în același loc a fost organizat și priveghiul regretatului Nae Lăzărescu, în 2013.

La acea vreme, Alexandru Arșinel era director, și, chiar dacă tocmai fusese supus unui transplant, actorul a reușit, alături de Vasile Muraru să organizeze priveghiul colegului și prietenului lor.

Citește și: Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu, dar nu pe Aleea artiștilor. Când și-a aranajt locul de veci

La orele serii, imediat după apus, la priveghiul lui Nae Lăzărescu și-a făcut apariția Stela Popescu. Cu o mimică împietrită și cu glasul înecat de tristețe, cum a pășit în holul teatrului a exclamat „Vai, dar ce se petrece aici? Nae!” Toți cei care au fost prezenți au înmărmurit în fața scenei triste.

Înmormântarea va avea loc duminică, 2 octombrie, la Bellu

Patru ani mai târziu, tot iarna, în același loc era organizat priveghiul Stelei Popescu. Alexandru Arșinel, dărâmat de durere, a rostit un discurs de adio, pentru cea care îi fusese parteneră de scenă, timp de atâtea generații.

Teatrul Constantin Tănase rămâne un templu al comediei și al divertismentului, așa cum a fost construit de fondatorul celebrului „Cărăbuș”. Din când în când, în astfel de momente dramatice, în același loc, îi cinstim pe cei care ne-au încântat cu prestațiile lor artistice, ani la rând.

Vezi și: Alexandru Arșinel, în urmă cu aproape un an: „Mi-ar fi plăcut să las urme pozitive pentru România”

Duminică, 2 octombrie, maestrul va fi înmormântat la Cimitirul Bellu, din București. Alexandru Arșinel a pregătit cavoul încă din anul 2013. Locul de veci nu este pe Aleea actorilor, ci în zona de sud a cimitirului, lângă o arteră principală, din apropierea Capelei Bellu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

FotoJet (1) jpg
Alina si Pepe Te cunosc de undeva FOTO Antena 1 jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
7 printul william printul harry jpg jpeg
culori brazi 2022
FotoJet (1) jpg
concediul de odihnă
muguri 79532593 jpg
Spania   Japonia Captură Twitter png
horoscop foto shutterstock
image
image
image
image
concediul de odihnă
culori brazi 2022
FotoJet jpg
muguri 79532593 jpg
calendar ortodox 2022 3 decembrie sfantul prooroc Sf Cuvios Gheorghe de la Cernica  icoană Gabriel Toma Chituc jpg
1 JPG