Alexandru Arșinel, în urmă cu aproape un an: „Mi-ar fi plăcut să las urme pozitive pentru România”

#Alexandru Arșinel
Ultima actualizare:

Aflat la apusul carierei, în urmă cu aproape un an, când problemele de sănătate ale maestrului începuseră să ia amploare, Alexandru Arșinel, plecat dintre noi astăzi, joi, 29 septembrie, la 83 de ani, a mai avut timp să acorde un interviu emoționant.

Maestrul Arșinel avea 83 de ani

Într-un decor natural superb, în Grădina Botanică din București, printre culorile toamnei, Irina Păcurariu a stat de vorbă cu regretatul maestru, Alexandru Arșinel, în cadrul emisiunii „Rețeaua de idoli”. 

Citește și: Cum a ajuns actor Alexandru Arșinel? A avut o poveste impresionantă de viață

Redăm în cele ce urmează o parte din interviul emoționant și materialul filmat, în octombrie 2021.

V-ar fi plăcut să fiți președintele României? 

Nu. Mi-ar fi plăcut să fiu unul care să las urme pozitive pentru România. 

Ați încercat câțiva zeci de ani. 

Da. 

Vezi și: Momente unice cu Alexandru Arșinel și Stela Popescu pe scenă. Cum s-au cunoscut și cum se înțelegeau în realitate?

Nu a ieșit nimic? Ce rămâne? 

Mi-au dat și diplome și decorații. Cele cu amprentă puternică, au fost din străinătate, din comunitatea românească din străinătate. Vreo 30 de ani în plin, am colindat cu Stela, prin comunitățile românești, din străinătate.  

Vă amintiți când ați cunoscut-o? 

În anul doi de facultate, undeva pe Malul Borcei, mergeam la muncă patriotică și țin minte, atunci am obținut, la sfârșitul taberei respective, o diplomă pentru că am inventat o metodă stahanovistă de lucru. Ce te uiți așa? 

Nu rata nici: Averea lui Alexandru Arșinel. Actorul lasă în urmă o moștenire impresionantă

Păi aștept niște explicații. Vă dați seama cum ar putea fi continuată discuția, după ce aflu că Arșinel a inventat o metodă stahanovistă de lucru? 

Veneam de la țară, pe undeva, de la Dolhasca. 

Când ați știut că o să faceți carieră spunând sketch-uri, făcând glume și încercând să îi faceți pe ceilalți să zâmbească un pic? 

Nu am știut. Probabil că energiile, care câteodată apar și sunt folosite, într-un fel sau altul, de mintea mea, de gândurile mele, de cei din jur, au apărut spontan, fără a le premedita. 

Citește și: Scandalurile în care a fost implicat Alexandru Arșinel. Cu cine s-a certat, cu cine s-a dușmănit

Dar ați început să faceți altfel de teatru înainte de revistă? 

Am jucat la Târgu-Mureș, Jocul de Vacanță a lui Sebastian. Am jucat la Națională, într-un spectacol în care am fost foarte lăudat.  

Ați devenit așa un personaj, la care se raportează tot felul de opinii. Ați fost rupt din teatru, ați fost rupt de la Tănase și ați devenit Arșinel, care face lucruri. 

Poate trebuia să mai pui încă un pic. 

Încă un pic ce? Că sunteți și bunicul Arșinel? 

Și bunicul Arșinel. 

Vezi și: Alexandru Arșinel, o viață dedicată publicului

Cum vă strigă nepoții? 

Bunelu. Cel mai frumos îmi zice Maria. Zilele astea, chiar au fost pe aici, ei când vin și intră la mine în casă, își pun masca pe figură, pentru că nu este ușor să intre într-o casă, fără să fie teama că, criminalul ăsta, care umblă prin aer.. 

Să știți că toate emisiunile de arhivă pe care le are televiziunea română, au audiență enormă în continuare. De unde se dovedește că publicul încă are chef să râdă cu Stela și Arșinel. 

Știi ce îmi spun oamenii? Asta îmi place cel mai mult. „Când veneau revelioanele și eram prin bucătărie, pe la amestecat sarmalele, când apăreați dumneavoastră cu doamna Stela, începeam să strigăm „Stela și Arșinel””. Și pe mine lucrurile astea mă bucură enorm. Realizez că, chiar nu am trăit degeaba. Vreau să-ți spun, că eu am fost nu numai directorul teatrului, eu am refăcut Teatrul Constantin Tănase. Teatrul Constantin Tănase l-am reparat în întregime cu sprijinul unor oameni deosebiți. Mi-a făcut plăcere să mă lipesc sufletește de acest teatru. 

Nu rata nici: Alexandru Arşinel, prima apariţie după ce a fost dus la spital: "Uneori, necazul năvăleşte peste tine"

Revin la epoca Stela, care, de fapt, este mare parte din viața dumneavoastră artistică. Care venea să completeze, să rafineze cine erați pe scenă singur. În cuplu, erați imposibil de anulat. 

Megeam kilometri întregi, la 5 dimineața băteam în ușă și ea, după ușă, era adormită. Ne urcam în mașină și mergeam sute de kilometri, jucam și după aceea plecam într-o altă localitate, jucam și acolo, și la 4 dimineața, ajungeam acasă. 

Dar aveați blank-uri, are toată lumea, vă pierdeați acolo șirul, uitați glume de la cuplet, cum vă salvați? 

Nu pot să mint, pentru că, dacă eu uitam ceva, intervenea Stela, dacă uita Stela ceva, interveneam eu. Nu ne lăsam unul pe altul deloc. Lumea ne iubea foarte mult. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net