Momente unice cu Arșinel și Stela Popescu pe scenă. Cum s-au cunoscut și cum se înțelegeau în realitate?

#Alexandru Arșinel
Ultima actualizare:

Cuplul de comedie Alexandru Arșinel - Stela Popescu s-a reunit în alte sfere existențiale, după ce, astăzi, joi - 29 septembrie, ne-a părăsit și maestrul, la vârsta de 83 de ani. Cuplul de aur al scenei românești s-a format la finalul anilor 70, într-un moment de criză ce amenința cariera strălucitei artiste.

Cei doi s-au cunoscut întâmplător, după ce Stela Popescu scrisese istorie alături de regretatul Ștefan Bănică Senior, timp de 8 ani, între 1971 și 1979.

S-au întâlnit dintr-o întâmplare

  „În 1971, a venit la mine acasă Tudor Vornicu și mi-a spus că e momentul să facem show-uri de televiziune.  Asa am început să lucrez cu Bănică. Trebuia să facem un show de 45 de minute. Am avut un așa succes că de a doua zi „urlau” telefoanele: „Veniți la noi în Cluj, în Timișoara, la Iași, la Craiova…”. Din acel moment am început să jucăm împreună în spectacole ocazionale. El juca la Municipal și eu la Teatrul de Comedie. Acest cuplu a mers foarte bine timp de opt ani, între anii 1971-1979. Însă, la un moment dat,  au apărut niște restricții financiare de la primărie, nu mai aveau bani pentru colaboratori. M-au reținut pe mine și am căutat un partener din teatru, care era salariat, ca primăria să nu mai plătească. Și mi l-au dat pe Arșinel. Așa am început colaborarea cu Arșinel”, a povestit, la un moment dat Stela Popescu.

Citește și: Bărbații care i-au marcat Stelei Popescu viața și cariera

A urmat o carieră fulminantă, cu sute de spectacole, în țară și în străinătate, apariții la TV, în filme sau reclame, în multe momente considerându-se că cei doi ar forma chiar un cuplu. Despre relația celor doi mari actori a comentat chiar Marilena Arșinel, soția maestrului, care a fost director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase între 1998 și 2022.

Lu’ Steluța (n.r. Stela Popescu) ar trebui să-i ridici statuie, și pe mine să mă zidești. Tu ai avut noroc cu noi două, și cu Puișor. Dacă nu era Puișor (n.r. Puiu Maximilian, fostul soț al Stelei Popescu) voi doi nu existați”, a spus Marilena Arsinel, în 2013, pentru cancan.ro

Despre cât de apropiați erau în viața de zi cu zi Alexandru Arșinel și Stela Popescu se poate vedea din declarațiile sfâșietoare făcute de actor, după moartea Stelei, în 2017.

Vezi și: Ce obiecte din casa Stelei Popescu se vând pe OLX și cât costă acestea!

E adevărat, a plecat Stela la Puiu. O mai dureau picioarele, altceva nu avea. Nu a meritat să plece aşa brusc“, au fost primele cuvinte spuse de Alexandru Arșinel, la vremea respectivă.

Practic, Stela Popescu și soțul ei, Puiu Maximilian, au fost cei care i-au asigurat lui Alexandru Arșinel o veritabilă rampă de lansare și o ocazie de a-și demonstra talentul.

Tristeţea e foarte mare. Am visat-o acum trei nopţi, pentru prima dată de când a murit. Doare foarte rău.Treceam pe un culoar şi, undeva pe un culoar în fund, încerca să-l imite pe şeful bisericii de la Constanța. Și zic “nebuna asta a început să imite și preoți acum”. Nu ne-am văzut, era foarte departe şi ea cânta”, a povestit Alexandru Arșinel, cu lacrimi în ochi, la Antena 1.

Nu rata nici: Regizorul Dan Puican a murit. Primul soț al regretatei Stela Popescu avea 88 de ani

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net