Bărbații care i-au marcat Stelei Popescu viața și cariera


  Stela Popescu a fost mereu o apariție superbăfoto: arhivă personală
Stela Popescu a fost mereu o apariție superbăfoto: arhivă personală

Tatăl Vasile Popescu, partenerii de scenă Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel, dar și marea ei iubire, Mihai (Puiu) Maximilian, sunt bărbații care și-au pus puternic amprenta pe destinul regretatei actrițe Stela Popescu.

Tatăl Vasile Popescu

Pe când Stela Popescu era doar un copil, tatăl ei, Vasile Popescu, a plecat în Siberia şi, timp de 19 ani, nu a mai ştiut nimeni nimic de el, iar lumea l-a crezut mort. Rămasă fără bărbat în casă, mama ei a fost nevoită să-şi găsească repede un soţ, pentru a nu fi exilată în Basarabia, unde îşi avea originile.


  Stela Popescu avea o relație specială cu tatăl ei, Vasile Popescufoto: arhivă personală
Stela Popescu avea o relație specială cu tatăl ei, Vasile Popescufoto: arhivă personală

“Am trăit timpuri foarte grele, cu războiul, cu refugiul. Tata a fost în Siberia. Am avut o viață grea, eu și mama mea. La un moment dat noi am crezut că tata a murit pentru că nu am primit niciun semn de la el 19 ani. Între timp, românii au vrut să îi trimită pe basarabeni înapoi în Basarabia, de curtoazie față de ruși. Și atunci, pentru a nu pleca înapoi, că nu ne trimitea acasă la bunica, ne trimitea cine știe unde, tata credeam că a murit. Și atunci, mama s-a măritat, o căsătorie de conveniență, cu un om foarte cumsecade, mai simplu, dar muncitor. De aceea l-a și luat mama, că avea copil și îi era teamă de ce se întâmplă, voia să rămână în România, să își schimbe buletinul, ăsta era primul scop. Și pentru că aveam nevoie de bani și era foarte greu, omul ăsta a cumpărat un motor de tăiat lemne și un cal. Încă nu era gaz metan mult în țară, nici măcar în Ardeal. Noi eram la Brașov și el se ducea din poartă în poartă cu un om și tăiau lemne. Se câștiga foarte bine din chestia asta pentru că venea iarna. Mama căpoasă cum era a zis: ”Calul e un animal tare gingaș, nu-i bun de cărat motorul din poartă în poartă. Luăm un măgar, că măgarul e răbdător”. Și așa au făcut. Și așa a apărut măgarul în familia noastră. Nu îți spun că m-a pus să îl pasc, aveam vreo 12 ani și mă trimitea cu măgarul la păscut că stăteam la marginea orașului. Noroc că îmi plăceau romanele polițiste, erau podurile pline de cărți la colegele mele. Și eu luam și citeam, ce îmi pica în mână. Iar măgarul păștea acolo”, povestea Stela Popescu în 2013, într-un interviu pentru Click!


  Valentina și Vasile Popescu, părinții Stelei Popescufoto: arhivă personală
Valentina și Vasile Popescu, părinții Stelei Popescufoto: arhivă personală

Stela Popescu şi-a revăzut tatăl biologic prin anii '61-'62, în Basarabia, unde a plecat cu greutate într-o excursie. A reuşit să-şi aducă părintele înapoi în România abia în '77. În cele din urmă, tatăl şi mama ei s-au recăsătorit, după 38 de ani. “Mama era o femeie foarte puternică, făcea de toate. Tot ce voiai să ai în casă, mama făcea cu mânuțele ei. Cosea, țesea, gătea. Am avut o mamă extraordinară, era colosală. Cu simțul umorului, cu putere de viață. Însă noi două am trăit vremuri foarte grele și poate de aceea, mama a fost foarte drastică cu mine și a fost mereu cu steaua adevărului în mână, tot timpul. Nu era așa, vai frumoasa mea. Mama nu mi-a spus că sunt frumoasă niciodată. Venea la teatru și zicea ce frumușică e nu știu cine, iar Puiu a întrebat într-o bună zi ”bine, mama, dar Stela?”. Iar ea a zis ”ei, Stela e Stela”. Mama era învățătoare și, poate ca să nu îmi crească coarne, vorba românului, m-a ținut foarte din frâu. Tata a avut și el simțul umorului. A venit o dată la mine o prietenă de a mea, care se măritase cu un bărbat mai tânăr cu vreo 10 ani ca ea. Și tata în glumă, după ce a trecut ea de noi la poartă și a intrat ăla tânărul, a zis: ”ce dracu ai luat baba asta, mă”. Erau amândoi haioși și acest umor le-a rămas deși au trăit foarte greu”, ne-a mai povestit, în urmă cu patru ani, regretata actriță.


  Alături de regretatul Ştefan Bănică
Alături de regretatul Ştefan Bănică

Partenerii de scenă Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel

În anul 1978, destinul a aranjat lucrurile în aşa fel încât Alexandru Arșinel să devină partenerul de scenă al Stelei Popescu. De atunci, duetul a făcut istorie, mulţi români ajungând să creadă că Stela şi Arşinel au fost căsătoriţi şi în viaţa reală. “Totul a început dintr-o întâmplare. Actorul Ştefan Bănică, la vremea aceea partenerul de scenă al Stelei, nu a putut să onoreze un spectacol şi aveau nevoie de altcineva cu care să joace. Până la urmă eu am fost cel care l-a înlocuit, apoi am dus la bun sfârşit tot proiectul din vara acelui an şi, pentru că a fost un mare succes, de atunci am rămas împreună o viaţă. Am făcut mii de spectacole”, ne povestea Alexandru Arșinel, care avea până mai deunăzi reprezentaţii cu Stela Popescu la Teatrul Constantin Tănase, unde este şi director.


  Stela Popescu și Alexandru Arșinel
Stela Popescu și Alexandru Arșinel

Cel de-al doilea soț, Puiu Maximilian

Stela şi Arşinel au fost căsătoriţi doar pe scenă, deşi mulţi i-ar fi văzut un cuplu şi în afara ei. În realitate, Stela Popescu a fost măritată, din 1969, cu textierul Puiu Maximilian, care a decedat în anul 1998, şi pe care artista l-a iubit enorm. Pentru el, s-a despărţit de primul soţ, Dan Puican.


  Mihai Maximilian şi Stela Popescu
Mihai Maximilian şi Stela Popescu

„Am ieşit la o cafea după ce lecturasem un text de-al lui la teatru. A fost dragoste la prima vedere. Am simţit atunci că fără el nu mai pot continua. Eram căsătorită cu un om de altfel foarte liniştit şi cu care nu am avut nici o problemă. Eu aveam 33 de ani, iar Mihai 35 de ani când ne-am cunoscut. Dragostea este o chimie inexplicabilă, dar pot spune că era teribil de inteligent, îmi inspira încredere şi avea un simţ al umorului foarte dezvoltat. La început a fost şi puţin introvertit şi mai tăcut, dar cu timpul a ajuns să vorbească mai mult ca mine. Ne-am căsătorit peste câţiva ani mai mult de gura lumii şi pentru a putea pleca împreună în străinătate”, a povestit Stela Popescu, pentru Click! La jumătatea anilor ’70 a apărut şi un copil în familia lor. Unul de 16 ani. „Noi nu am vrut să avem copii, dar am înfiat o nepoată de-a soţului meu, Doina Maximilian. Avem şi o nepoată de la ea, Stanca Radu, care este o tânără actriţă foarte talentată”, a explicat îndrăgita actriţă, pentru Click!


  Stela Popescu, Vasile Veselovschi, Mihai (Puiu) Maximilian)foto: Teatrul Constantin Tănase
Stela Popescu, Vasile Veselovschi, Mihai (Puiu) Maximilian)foto: Teatrul Constantin Tănase

Acum 17 ani, în decembrie 1998, soţul Stelei Popescu a trecut în nefiinţă. „Atunci am crezut că nu mai pot trăi. Pentru mine Puişor, aşa cum îi spun eu lui Mihai, era totul. Noi doi petreceam foarte mult timp împreună. Ne plăcea să stăm singuri. A fost groaznic atunci, dar mi-am zis că trebuie să continui să joc pentru el. Mi-a scris texte după care joc şi acum. Aşa că în acel an am jucat pentru Revelion, deşi trecuseră doar două săptămâni de la moartea lui. Am simţit că o fac pentru el”, a mai spus Stela Popescu, pentru Click!

Joi, 23 noiembrie, Stela Popescu a fost găsită decedată în locuința sa. Actriţa a murit din cauza unul accident vascular cerebral masiv şi era decedată de aproximativ 12 ore când a fost găsită, au declarat pentru News.ro surse din Poliţie, care au invocat rezultatele necropsiei. Pe 21 decembrie ar fi împlini 82 de ani.

cub horoscop iertare png
horoscop zilnic 1 martie jpeg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
antonia sexy jpg
FotoJet (3) jpg
Shakira jpg
femeie frig casa jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (3) jpg
FotoJet (2) jpg
Shakira jpg
cub morris png
foto 1  Dan Negru (1)B jpg
oana roman si marius elisei