Actrița Oana Ghioca, declarații emoționante «Suntem cu toții sub steaua doamnei Stela Popescu»

Ultima actualizare:

Cu actrița Oana Ghioca ne-am întâlnit la Teatrul De Revistă Constantin Tănase, chiar înaintea premierei piesei de teatru ‘’Asta la revista’’.

Oana Ghioca. Foto Teatrul de Revistă Constantin Tănase
Oana Ghioca. Foto Teatrul de Revistă Constantin Tănase

Nu ne-am putut abține și am invitat-o la o discuție sinceră și deschisă despre teatru, public, emoțiile de a fi pe scenă și iubirea pentru artă. 

Citește și: VIDEO. Îndrăgita actriță Liliana Mocanu, mesaj emoționant pentru Alexandru Arșinel

Fiind chiar seara premierei spectacolului, am dorit să o întrebăm cum va decurge, dar cât de emoționată este că va urca pe scenă, în fața publicului, după o lungă pauză

Este prima mea premieră și a multor dintre colegii mei, după pandemie. Au mai fost premiere, gale la care am participat și despre care s-a vorbit foarte mult, dar este prima premieră după atâta vreme. Emoțiile sunt mai mari decât de obicei.

Hai să povestim puțin despre spectacol ...

E un spectacol cu actori care vorbesc, cântă și dansează, ceea ce ne-am dori cu toții să putem facem, dar o facem cum ne iese și sperăm să o facem cât mai bine.

Este dificil să fii un actor complex? Să cânți, să dansezi, să joci bine?

Este dificil, pentru că materia cu care lucrăm noi sunt cuvintele și încercăm să le modelăm cât mai aproape de ceea ce gândim. Am făcut și cursuri de mișcare, de dans, dar șă fii dansator sau cântăreț este altceva. Eu mă uit cu admirație la orchestră, la balet și cântăreți, pentru că au o meserie clară. A mea este așa un pic amestecată și mă simt amatoare pe părțile celelalte.

Ai pe cineva care te inspiră pe plan artistic?

Cel puțin în teatrul acesta suntem sub steaua Stelei. Doamnei Cristina, doamnei Stela, domnului Arșinel. Suntem admiratori. Pe plan mondial sunt o mulțime de actori pe care îi ador.

Ce te-a făcut să alegi această profesie?

Faptul că mi-am dat seama că acest lucru o să-l pot face cel mai bine. Am o încredere în meseria asta pe care nu o am în legătură cu nimic altceva. Chiar dacă sunt nemulțumită acum, am șanse să fiu mulțumită mai târziu. Pe scenă întotdeauna mai poți să îmbunătățești. Cred că am și o problemă cu procesul de separare. Fac ceva pe care pot să împart, dar rămâne și la mine, chiar dacă nu mai port, tot în mine va rămâne.

Citește și: VIDEO. Îndrăgita actriță Liliana Mocanu, mesaj emoționant pentru Alexandru Arșinel

Ce diferă între actoria de teatru și actoria de film?

În actoria de film trebui să intri mult mai repede în personaj, nu ai timp de o apropiere treptată și trebuie să te arunci puternic în personaj. La teatru pot să te apropii treptat. Diferă cum te vede cameră și cum te vede publicul.

Ai renunțat la ceva pentru a fi pe scenă?

Am renunțat la multe, dar fără părere de rău.

Ai face aceleași alegeri, dacă ai putea da timpul înapoi?

Garantat. Nici nu știu dacă aș schimba în alegeri ordinea sau anumite opțiuni.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!