Scandalurile în care a fost implicat Alexandru Arșinel. Cu cine s-a certat, cu cine s-a dușmănit

#Alexandru Arșinel
Ultima actualizare:

Alexandru Arșinel a murit joi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani. Actorul se simțea din ce în ce mai slăbit, iar din vara acestui an era internat la o clinică geriatrică din Otopeni. 

Alexandru Arșinel a murit la 83 de ani Sursă foto: Inquam Photos. Octav Ganea
Alexandru Arșinel a murit la 83 de ani Sursă foto: Inquam Photos. Octav Ganea

Alexandru Arșinel a fost, pentru mulți dintre noi, unul dintre cei mai amuzanți actori de comedie, mai ales în perioada duetului cu regretata Stela Popescu. Oricât de mult s-a orientat spre performanță și o viață liniștită, maestrul nu a fost ocolit de controverse și scandaluri.

Transplantul, cel mai cunoscut scandal

În urmă cu 9 ani, în 2013, Alexandru Arșinel avea 70 de ani și era supus unei intervenții chirurgicale de mare complexitate, transplant de rinichi. Operația a avut loc la Instiutului de Urologie şi Transplant Renal (IUTR) din Cluj, sub supravegherea controversatului profesor Mihai Lucan.

S-a spus, la acea vreme și ani buni, după operație încheiată cu succes, că Alexandru Arșinel a beneficiat de un transplant preferențial, deși mai erau mulți oameni pe lista de așteptare.

Arșinel a declarat că nu a fost favorizat sub nicio formă, ci a avut parte doar de noroc atunci când a fost ales să primească rinichiul.

Citește și: Alexandru Arșinel a ajuns, din nou, la spital! Actorul este internat la secția de Terapie Intensivă

De ce nu eu? De ce nu eu? Eu nu fac parte din cei 20 de milioane de români? Eu chiar nu aveam niciun dram de, nu de îngăduinţă, de apreciere? Eram un suferind de peste 40 de ani, de la 26 de ani am făcut peste 30 de colici renale. Asta este o pedeapsă la moarte, la o colică renală îţi rupi totul de pe tine, te zvârcoleşti, nu mai poţi. Nu mai poţi, înebuneşti, îţi vine să te arunci de la fereastră. Eu nu am făcut spectacol din treaba asta. Îţi dau cuvântul meu de onoare că nu am pus nicio pilă, absolut nimic. M-am trezit de o dată că-mi spune doctorul meu că rinichiul mai funcţionează doar în procent de 7% şi că dacă intru la dializă am terminat cu meseria pentru toată viaţa. A fost o întâmplare în care Dumnezeu mi-a dat şi mie puţin noroc. Nu puţin, mi-a dat mai mult...(...) Sunt în continuare judecat. Şi se toarnă o groază de minciuni ordinare. Îmi pare rău că această anatemă a căzut asupra mea, de exemplu. Dar nu-mi pare bine nici când cade asupra altui om, probabil total nevinovat”, a mărturisit Alexandru Arșinel, în 2018, pentru Adevărul.

Vezi și: Fiii lui Alexandru Arșinel, decizie de ultimă oră în privința actorului: «Le-a fost cam rușine»

În 2018, însă, maestrul a ajuns la dializă. Apropiații marelui actor au mărturisit că acesta mergea de cel puțin trei ori pe săptămână la o clinică specializată pentru a beneficia de procedură.

Atacat dur de Cristian Tudor Popescu

Alexandru Arșinel nu a confirmat și, în același an, într-o intervenție telefnică la Antenastars, maestrul a susținut că este vizat de o campanie de discreditare. „Mă simt așa de prost, încât mâine zbor la Chișinău, unde am concert la Sala lor de Cultură și, apoi, în București. E o minciună ordinară, întreținută de niște mâncători de r***t. De câțiva ani, nu știu decât să mă facă bolnav acești oameni”, declara Alexandru Arșinel sursei citate.

Printre cei care l-au criticat pe Alexandru Arșinel, de-a lungul timpului s-au numărat și gazetarii Radu Banciu sau Cristian Tudor Popescu. 

Nu rata nici: Casa lui Alexandru Arșinel a fost spartă de cinci ori. Cum arată acum

Popularul cabotin Alexandru Arșinel s-a dus la biserică să aprindă o lumânare pentru Mihai Lucan, traficantul de vieți pe euro care își spune doctor.

Poate că doctor ca aceia din lagărele naziste, care îi triau pe cei ce își așteptau moartea.  Alexandru Arșinel nu s-a dus să aprindă o lumaânare pentru nearșineii săriți la transplantul renal ca să-și facă Mihai Lucan transplantul penal, îngrășând caracatița monstru crescută în clinica lui particulară. Să fie sănătos, domnul Arșinel. Am, însă, o propunere pentru după ce domnia sa va da ortul popii: să i se scoată rinichiul pe care i l-a băgat Lucan și să fie redat nearșineilor ce stau la rând pentru el”, a scris, tot în 2018, Cristian Tudor Popescu, pe Republica.ro

A ieșit la pensie după decesul Stelei Popescu

Ieșit la pensie în 2019, după moartea Stelei Popescu, Alexandru Arșinel a continuat să fie ținta mai multor atacuri. Actorul a fost de multe ori pus la zid din pricina pensiei uriașe pe care o încasează de la stat, care se ridică la 8.936 lei pe lună.

Artistul și-a făcut publice veniturile în ultima sa declaraţie de avere, completată la începutul lunii iunie 2020 și în care sunt menționate doar veniturile din pensii. Alexandru Arșinel a încasat 33.720 lei (pensie de revoluţionar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii) și 10.800 de lei (o indemnizație handicap gr. 2 pentru că o îngrijește pe soția bolnavă). Totalul anual a fost de 107.232 lei, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună.

Citește și: Alexandru Arșinel, de urgență la spital! Actorul este din ce în ce mai slăbit

Există o indemnizație de merit dată de Ministerul Culturii la profesori, actori, arhitecți. Am obținut locul întâi într-un top al celor mai buni artiști. Toate sumele sunt justificate oficial, consider că le merit. Am 82 de ani și am obținut o indemnizație de merit si o pensie după 70 de ani de muncă. Dacă mă justific înseamnă că mă simt vinovat”, a declarat actorul la Antena Stars.  

Scandal cu Mihai Bendeac

Mihai Bendeac a declarat după moartea Stelei Popescu, în 2017, că o va aprecia mereu pentru ceea ce a însemnat pentru lumea artistică, chiar dacă „o jumătate din carieră, a ales să o petreacă alături de un submediocru fiert pe bani”.

Nu vreau să intru în polemică cu acest jeg”, a fost replica lui Alexandru Arșinel.

În anul 2022, starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel s-a degradat într-un ritm galopant. Maestrul avea să mai primească o ultimă „lovitură”. Odată ieșit la pensie, primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, nu i-a mai prelungit contractul cu Teatrul Constantin Tănase, unde a jucat peste 60 de ani și a deținut funcția de director.

Problemele au continuat și în 2022

„Nu m-a deranjat niciodată frigul, dar nu am o stare bună, o încărcătură fizică suficient de robustă să-mi permit mișcare prea multă… Nu prea am putere. Nu am mai fost lăsat la teatru… Nu mi s-a mai prelungit contractul din luna august a anului trecut, de către primarul actual. Pot să joc... Am rămas colaborator al Teatrului Constantin Tănase. Prin rotație, ne vine rândul mai greu.

Când am renunțat la conducerea teatrului, mi s-a propus un post de consilier artistic și urma să intru pe acest post. De jucat, joc o dată sau de două ori pe lună, nu pot să zic că mi-a interzis să joc, dar e pe aproape! S-a purtat urât! După 60 de ani de carieră și tot ce am făcut eu pentru teatru… Niciun du-te-ncolo… foarte urât.

Nu vreau să mă laud, dar eu am reparat… Noi tot sperăm, ori vine vreo schimbare, ori își revine el. Părerile despre el sunt de la mai multă lume cam la fel, nu doar de la mine. Vasile Murariu a rămas în locul meu pe post la conducerea teatrului. Este un om gospodar, să vedem cât o să reziste!”, a declarat Alexandru Arșinel, în exclusivitate pentru Click!

Vezi și: Alexandru Arșinel, îngrijit de asistenta soției sale

Se întâmpla la începutul anului 2022, când maestrul se recupera după o intervenție chirurgicală la inimă. 

„Am fost la spital la Monza la control, după operația la inimă. Nu am o stare bună. Îmi mai vin niște valuri în cap, în creier, cu toate că sunt bine! Nu pot să mă plâng! Mă mișc destul de greu, trag de mine. Mai ies din casă pentru spectacolul pe care-l am, dar e foarte greu să-i mulțumești pe toți. În sală sunt 30 de persoane… în condițiile acestea cu pandemia, iar activitatea teatrului se desfășoară și cu ajutorul colaboratorilor, balerini, artiști... ne-au tăiat la jumătate… iar acum Nae mă mai are și pe mine pe cap! Firea ne-a ajutat foarte mult, a ajutat arta, în general, teatrele le-a sprijinit...”, a spus Alexandru Arșinel, pentru Click!, în ianuarie 2022.

Nu rata nici: Alexandru Arşinel, prima apariţie după ce a fost dus la spital: "Uneori, necazul năvăleşte peste tine"

Originar din Suceava, marele artist a reușit să se impună pe scena teatrului românesc de-a lungul anilor. A urmat Facultatea de Teatru din București, la îndrumarea mamei sale. Ulterior, el a prezentat la TVR un spectacol televizat, regizat de Valeriu Lazarov. Peste 60 de ani a jucat pe scena Teatrului Tănase. A realizat un cuplu de succes alături de regretata Stela Popescu, care a murit pe 23 noiembrie 2017. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net