Cum a ajuns actor Alexandru Arșinel? A avut o poveste impresionantă de viață

#Alexandru Arșinel
Ultima actualizare:

Alexandru Arșinel a ajuns actor, datorită insistențelor mamei lui. Cartea biografică a lui Alexandru Arșinel, lansată în urmă cu câțiva ani, scoate la iveală detalii impresionante despre viața și activitatea sa.

alexandru arsinel tanar jpg

A lansat un volum autobiografic

Actorul s-a născut într-o perioadă grea și dificilă pentru români, în preajma izbucnirii celui De-al Doilea Război Mondial. Primii ani din viață au fost marcați de bombardamente, dar mai ales de sărăcie și foamete, iar bucuria și-o găsea în armamentele rămase după război.

Armamentul rămas după război reprezenta jucăria noastră. Mergeam pe malul Șomuzului, săpam o groapă, puneam gloanțele înăuntru, dădeam foc și vă imaginați cât de încântați eram de zgomotul care se auzea”, a importalizat Alexandru Arșinel tabloul copilăriei, în cartea sa.

Citește și: Alexandru Arşinel, mesaj sumbru după moartea lui Ion Caramitru: «Îmi aștept și eu rândul»

Familia lui Arșinel a fost una modestă, iar perioada foametei a fost una grea de depășit. Actorul mai are un frate și o soră, iar mama lor găsea mereu soluții pentru a-i putea hrăni și îmbrăca.

Alexandru Arșinel nu s-a plâns niciodată de condiția sa, chiar dacă poate vedea în jurul lui copii care atunci când își doreau ceva, părinții săreau imediat. Actorul a învățat că trebuie să muncească pentru a-și depăși condiția și pentru a avea ceea ce își dorește. Nici familia sa nu l-a sprijinit foarte mult, tatăl său fiind un om dintr-o bucată, al cărui cuvânt era „lege” pentru el.

Vezi și: Arșinel, cu sănătatea în piuneze și umilit de Nicușor Dan: „Nu am mai fost lăsat la teatru. S-a purtat urât!”

Arșinel a rememorat cum tatăl lui și-a dorit să calce pe urmele sale și să lucreze la CFR. Cum acesta nu a intrat la facultatea pe care trebuia să o urmeze pentru a putea lucra alături de părintele său, actorul a fost o perioadă de timp tratat cu înjurături și cuvinte grele de propriul părinte.

Tatăl îl voia coleg la CFR

Scoală-te, biserica mă-tii, că te duc la Revizia de vagoane să te fac ciocănar”, și-a amintit Arșinel cuvintele tatălui său. Ei bine, viața a avut alte planuri pentru Alexandru Arșinel. La insistențele mamei sale, a ajuns la București, unde a intrat primul la facultatea de teatru, dar primii ani în Capitală au fost chinuitori.

Alexandru Arșinel a locuit într-o cămară de alimente, de doi metri pe unul jumătate.  După luni în care actorul a trăit cum a putut, acesta s-a mutat cu tatăl unui coleg, bolnav de inimă, pentru a-l îngriji, însă fericirea unui loc primitor nu a durat mai mult de un an.

Nu rata nici: Alexandru Arșinel: „Le-am dat 100.000 de euro fără să stau pe gânduri”

După ce și-a făcut buletin de București, a primit o casă, cu baia și toaleta pe hol, la comun, unde și-a adus și soția și tot acolo i s-a născut și primul copil.

Țin minte că Marilena, ca să îi facă baie copilului, freca bine cada, apoi turna spirt și îi dădea foc pentru a o dezinfecta. Așa dezastru era acolo”, a povestit Alexandru Arșinel în cartea sa. 

În cele din urmă talentul artistic și, mai ales, întâlnirea și colaborarea cu Stela Popescu l-au propulsat spre o carieră legendară.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net