Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu, dar nu pe Aleea artiștilor. Când și-a aranjat locul de veci

#Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel a trăit una dintre cele mai mari cumpene ale vieții, în anul 2013, când a fost supus unui transplant de rinichi, pentru care a fost atacat din multe direcții, fiind acuzat că a fost favorizat.

Locul de veci, pregătit în perioada transplantului din 2013

Maestrul ne-a părăsit, joi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani, starea sa de sănătate deteriorându-se într-un ritm galopant, în ultimele luni. Artistul a fost marcat de experiența din perioada transplantului de rinichi, așa că a decis să își pregătească locul de veci din timp.

Vezi și: Ultima persoană care a vorbit cu Alexandru Arșinel înainte ca actorul să fie dus la azil

Sunt un om gospodar. Mi-am făcut mormânt la Bellu. Să n-aibă grijă copiii, când n-o să mai fiu”, declara Alexandru Arșinel, în perioada aceea, într-un . Ani de zile, cine umbla pe aleile din Bellu, pe lângă capela centrală, se freca la ochi când vedea numele lui Alexandru Arșinel scris pe monumentul din marmură închisă la culoare.

Citește și: Alexandru Arșinel, în urmă cu aproape un an: „Mi-ar fi plăcut să las urme pozitive pentru România”

Ei bine, maestrul s-a asigurat că la momentul decesului, tot ce le rămâne urmașilor de făcut sunt organizarea funeraliilor și gravarea anului decesului, pe monument. Locul de veci este amplasat în zona sudică a cimitirului Bellu din București, pe o alee principală de lângă capelă, iar pe monument este trecut și numele și anul nașterii soției regretatului artist.

Vezi și: Cum a ajuns actor Alexandru Arșinel? A avut o poveste impresionantă de viață

Mormântul maestrului Arșinel nu este pe Alee artiștilor, ci în plan opus, pe diagonală față de binecunoscutul sector din Bellu, destul de aproape de Aleea scriitorilor, unde sunt înmormântați Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Nicolae Labiș, Liviu Rebreanu sau Adrian Păunescu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
cub rona hartner png
cub theo rose anghel damian png
FotoJet jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub paula seling png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg
emil boc jpeg
087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg