Producătorul unei emisiuni celebre, acuzat de hărțuire sexuală și abuz

Ultima actualizare:

Nigel Lythgoe, un influent producător de televiziune britanic, se găsește în fața unui nou proces pentru agresiune sexuală, la doar câteva zile de la acuzațiile similare formulate de Paula Abdul.

Producătorul unei emisiuni celebre, acuzat de hărțuire sexuală și abuz. Foto: arhiva.
Producătorul unei emisiuni celebre, acuzat de hărțuire sexuală și abuz. Foto: arhiva.

Noul proces împotriva fostului jurat de la So You Think You Can Dance, în vârstă de 74 de ani, dezvăluie acuzații de neglijență, agresiune sexuală, hărțuire sexuală, violență de gen și provocare intenționată de suferință emoțională, scriu cei de la PEOPLE.

Nigel Lythgoe, figura proeminentă în lumea producțiilor de televiziune, se află sub incidența unui nou proces în urma acuzațiilor de agresiune sexuală. Documentele judecătorești obținute de PEOPLE arată că doi concurenți care au participat la emisiunea So You Think You Can Dance în 2003 l-au acuzat pe Lythgoe de comportament inadecvat.

Procesul a fost intentat marți la Curtea Superioară din California, județul Los Angeles, cu reality show-ul și Nigel Lythgoe figurând ca părți în proces, potrivit informațiilor dezvăluite de TMZ.

Potrivit acuzațiilor, Lythgoe ar fi avut interacțiuni frecvente cu concurenții, mergând până la a bate și a atinge fesele reclamanților și ale altor participanți în timp ce aceștia purtau costume de dans. Procesul susține că acest comportament a fost tolerat în mod deschis de către personalul și reprezentanții emisiunii, care au fost conștienți de acțiunile lui Lythgoe, dar nu au luat măsuri pentru a condamna sau preveni repetarea acestora.

Evenimentele descrise în proces au avut loc pe parcursul filmărilor care au avut loc în Los Angeles între ianuarie și mai 2003. Acolo, Lythgoe ar fi făcut avansuri sexuale nedorite față de femei după o petrecere.

Procesul susține că Lythgoe a manifestat un „interes neobișnuit” pentru una dintre femei, insistând ca ea să urce în mașina sa pentru a se întoarce la studioul unde toți ceilalți mergeau după petrecere. O altă femeie a decis să meargă cu ei pentru a se asigura că colega ei nu este lăsată singură.

Cum s-ar fi întâmplat toate acestea

Fostul producător American Idol le-ar fi dus pe femei la casa sa din Los Angeles, unde acestea susțin că i-au respins avansurile. Acuzațiile grave includ neglijență, agresiune sexuală, hărțuire sexuală, violență de gen și provocare intenționată de suferință emoțională, punând în discuție integritatea lui Nigel Lythgoe în industria televiziunii.

Se presupune că Lythgoe și-a ridicat puloverul peste capul unei femei, „încercând să o sărute și împingându-i corpul aproape de al lui”, iar ea „s-a grăbit să se elibereze din strânsoarea lui”.

Se presupune că el a prins-o pe cealaltă femeie „s-a împins de corpul ei și și-a forțat gura și limba asupra ei, în ciuda numeroaselor declarații ale ei în care i-a spus să nu facă acest lucru".

Abdul, în vârstă de 61 de ani, susține că a fost agresat sexual de Lythgoe în timpul lucrului împreună. În procesul ei depus vineri, ea a susținut că Lythgoe a agresat-o sexual o dată în primele sezoane ale lui Idol și o dată în timpul mandatului său pe SYTYCD. De asemenea, ea l-a acuzat că și-a agresat sexual asistenta.

Lythgoe a negat afirmațiile într-o declarație către TMZ

Nigel Lythgoe. Foto: Getty.
Nigel Lythgoe. Foto: Getty.

Vreau să fiu clar: nu numai că sunt false, ci sunt profund ofensatoare pentru mine și pentru tot ceea ce susțin... Nu pot pretinde că înțeleg exact de ce ar depune un proces despre care trebuie să știe că este neadevărat" a spus el. „Dar pot să promit că voi lupta cu această defăimare îngrozitoare cu tot ce am”.

Ce spune Abdul

Paula Abdhul. Foto: arhiva.
Paula Abdhul. Foto: arhiva.

Paula Abdul, cunoscută cântăreață și dansatoare americană, a intentat un proces împotriva lui Nigel Lythgoe în care îl acuză de agresiune sexuală. Cazurile de agresiune pretinsă au avut loc în timp ce cei doi colaborau la emisiunile "American Idol" și "So You Think You Can Dance".  

Abdul susține că prima agresiune a avut loc în timpul unuia dintre primele sezoane ale emisiunii "American Idol" în anii 2000. Potrivit reclamației depuse, Lythgoe ar fi agresat-o într-un lift în timpul audițiilor regionale pentru emisiune. Paula Abdul afirmă că a reușit să scape de el atunci când ușile liftului s-au deschis și a informat imediat reprezentanții săi din camera de hotel.

A doua presupusă agresiune a avut loc un deceniu mai târziu, când Abdul credea că avea o întâlnire profesională la domiciliul său din Los Angeles. Ea susține că Lythgoe a agresat-o și i-a spus că ar forma un "cuplu de putere excelent", ea l-a respins și i-a explicat că nu este interesată de avansurile lui.

A ales să păstreze tăcerea mai mulți ani din cauza fricii

Paula Abdul pretinde că a fost și martoră la agresarea unei asistente de către Lythgoe în timpul filmărilor pentru emisiunea "So You Think You Can Dance" din Las Vegas.

Reclamația arată că Lythgoe a "tachinat-o" ulterior, sunând-o și spunându-i că ar trebui să sărbătorească faptul că au trecut "șapte ani și a intervenit prescripția".

Documentele depuse în instanță dezvăluie că Paula Abdul a ales să păstreze tăcerea timp de mai mulți ani din cauza "fricii de a vorbi împotriva unuia dintre cei mai cunoscuți producători de emisiuni-concurs de televiziune, care i-ar fi putut distruge cu ușurință cariera". De asemenea, contractele profesionale ar fi avut clauze care îi "interziceau" să divulge informații considerate confidențiale sau depreciative.

Procesul Paulei Abdul se bazează pe legea din California privind responsabilitatea pentru abuzuri sexuale și mușamalizare, care ridică temporar termenul de prescripție în cazurile de agresiune sexuală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 1391089070 jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net