Prognoza meteo 17 februarie. Primăvara pune stăpânire pe România. Maxime de 17 grade

Ultima actualizare:

Vremea se încălzește în toată țara, iar temperaturile vor atinge valori de până la 17 grade, iar cerul va fi variabil cu înnorări pe alocuri. 

image

Temperaturile continuă să crească în toată țara, iar maximele vor atinge azi valori mult mai mai decât cele normale pentru mijlocul lunii februarie. 

În regiunile din sud-est, valorile termice vor ajunge la 17 grade, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 6 grade. 

Cu toate acestea, vântul se va intensifica în nord-vestul țării, unde există si un cod galben de vant puternic, valabil până mâie dimineață. În jumătatea nordică a țării, cerul va fi variabil, cu înnorări și se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie.

Ninsori în zonele montane 

În zonele montane există un cod galben de intensificari ale vantului valabil până mâine seară la ora 8.

Pe crestele Carpaţilor Orientali şi ale Munţilor Apuseni, vântul va sufla puternic cu rafale de peste 100 km/h, la început. Vântul se va intensifica în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, pe perioada nopții, creându-se condiții pentru viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Cerul va fi înnorat, iar precipitațiile mixte își vor face apariția pe parcursul zilei. La munte, noaptea, vor fi precipitații sub formă de ninsoare.

Ninsorile mai consistente își vor face apariția la altitudini mari, unde se va depune strat nou de zăpadă. Chiar și în aceste condiții, temperaturile se vor situa uşor peste cele normale pentru luna februarie, mai ales la altitudini de sub 1400 m. Pe crestele montane vremea va fi rece, iar vântul puternic va genera o senzație accentuată de frig.

În Capitală, vreme caldă la amiază

în Capitală, vremea se va menține frumoasă și va continua să se încălzească. Bucureștenii vor avea parte dimineața de temperaturi mai mici, de aproximativ 2-3 grade, chiar spre 0 grade în anumite zone de periferie.  Însă la amiază valorile termice vor crește considerabil, ajungând la 14-15 grade spre amiaza.

Cerul va fi variabil cu înnorări, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu viteze de aproximativ 40 - 45 km/h.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net