Provocarea pe care o rezolvă doar cei cu un IQ peste medie. Mută trei bețe de chibrit pentru a forma șase pătrate

Ultima actualizare:

La prima vedere, putem avea impresia că această provocare nu este deloc una foarte dificilă! La urma urmei, tot ce trebuie să facem este să mutăm câteva bețe de chibrit, nu să deslușim iluzii optice complicate, sau să revolvăm probleme matematice. Însă, spre surprinderea fiecăruia dintre noi, acest test este mult mai dificil decât am crede!

Trebuie să mutăm trei bețe de chibrit pentru a avea șase pătrate
Trebuie să mutăm trei bețe de chibrit pentru a avea șase pătrate

De-a lungul Internetului există nenumărate teste menite să ne verifice atenția la detalii, cât și inteligența. De obicei, este vorba despre iluzii optice destul de complexe, care vor putea verifica cine are o atenție sporită la detalii și cine poate gândi într-un mod cât mai original. Mai există, desigur, diferite provocări matematice, la care trebuie să fim cât mai atenți.

De această dată, avem un test care, cel puțin teoretic, ar trebui să fie cât mai simplu! Tot ce trebuie să facem este să mutăm trei bețe de chibrit în așa fel încât să rezulte șase pătrate! Pare destul de simplu, însă vom observa rapid că lucrurile nu sunt deloc chiar atât de ușoare precum am anticipat!

Testul este mult mai greu decât am crede

După cum putem vedea, în imaginea inițială avem mai multe bețe de chibrit care formează 8 pătrate. Scopul nostru este să reducem numărul acestora la 6, dar ce ar fi trebuit să fie un test extrem de banal, se dovedește a fi mult mai dificil decât poate că ne-am fi imaginat!

Însă, dacă vom privi imaginea cu atenție, vom începe să ne dăm seama de cum trebuie mutate bețele pentru a ajunge la numărul dorit de pătrate, iar rezolvarea devine simplă! Dar, dacă încă nu am reușit să rezolvăm testul, mai jos vom găsi răspunsul corect!

Cum rezolvăm provocarea

Rezolvarea provocării
Rezolvarea provocării

După cum putem vedea, testul nu era foarte dificil, însă tot ce trebuia să facem este să nu ne complicăm, ci să încercăm să identificăm varianta cea mai simplă!

Astfel, mutând aceste trei bețe de chibrit precum în imaginea de mai sus, am reușit să reducem numărul pătratelor de la 8, la exact cel cerut de test, adică 6!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Magda Pălimariu (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
albania jpg
trandafiri pixabay jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
tiffany romania instagram jpg
mihaela bilic instagram jpg
carte pixabay jpg
Inselatorie online plata card FOTO Shutterstock jpg
mecegai si umiditate la geamuri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net