Punem pariu că nu ştii să arzi o lumânare? Învaţă de la experţi cum se face
Se apropie sărbătorile de iarnă şi vom pune iar lumânări parfumate pe masa de Crăciun. Experta franceză în lumânări decorative sau aromatice Julie Bonin ne învaţă cum să facem acest lucru, cât trebuie să lăsăm să ardă o lumânare la prima aprindere şi cum să le refolosim isteţ pe perioada sărbătorilor. Ţinând cont de sfaturi, mulţi dintre cititorii Daily mail au recunoscut că erau simpli amatori în arderea lumânărilor.
La prima aprindere, o lumânare trebuie să ardă exact 120 de minute. Nici mai mult, nici mai puţin, susţine Julie Bonin pentru Daily Mail. O lumânare care are diametrul de minimum 4 centimetri se stinge cu degetele. Înainte de orice reaprindere, fitilul trebuie centrat corespunzător şi ceara din jurulo lui tasată în formă de cerc. În felul acesta, lumânarea va avea o viaţă mai lungă şi aroma pe care o va risipi în casă va fi mai pregnantă.
Lumânările odorizante de lux au o viaţă mai lungă dacă li se respectă ciclul de două ore, la prima aprindere. „Trebuie să permiteţi stratului de deasupra să se topească integral în timpul arderii, altfel lumînarea se va scobi şi mare parte din conţinutul ei va rămâne neutilizat”, a explicat specialista. Lungimea ideală a fitilului este de 2 mm. Un fitil mai lung înnegreşte sticla care înveleşte lumânarea, o consumă mai repede şi emite mai mult monoxid de carbon în aer, un fitil mai scurt scobeşte lumânarea şi se îneacă în propria ceară topită. Julie Bonin avertizează că orice urmă de ceară înegrită trebuie îndepărtată pentru că îi alterează compoziţia şi strică efectul odorizant.
Anul acesta se poartă lumânările care au miros de Frezie şi Pere, Lămâie, Busuioc şi Mandarină, dar şi cu miros de Rodii negre.