Putem trăi liberi când avem datorii? Răspunsul dat de unul dintre cei mai bogați antreprenori

Ultima actualizare:

Afaceristul Cristian Onețiu a discutat alături de Mihai Morar despre cât de liberi sunt oamenii fără datorii. Antreprenorul care a reușit să pună bazele unei afaceri de peste 100 de milioane de euro, iar în cadrul interviului a dezvăluit regulile de aur din business.

Suntem mai liberi fără datorii?
Suntem mai liberi fără datorii?

Suntem mai liberi fără datorii?

Întrebat de Mihai Morar dacă oamenii pot trăi liberi cu datorii, antreprenorul a răspuns: 

„Pentru noi datoria este o problemă pentru că suntem sclavii celor care netermină dobânzile pe care trebuie să le plătim. și atunci ești întotdeauna sub stresul ăsta că dacă se schimbă ceva în exteriorul tău tu trebuie să plătești de două ori mai mult pe apartamentul tău, deci este un pic stresant.

Pe de altă parte, sunt oameni care dacă nu își bagă singuri furca în spate, nu se mișcă. Am văzut foarte mulți oameni care sub impulsul datoriilor la bancă s-au pus pe treabă. Nu cred că am un răspuns general la chestia asta, cred că depinde de tine, dacă vrei să fii liber cu adevărat și ești convins că tu ai drive-ul tău personal și te miști, nu-ți lua niciun fel de datorie pentru că o să pună pe tine presiune și o să-ți macine drive-ul tău interior.

Dacă simți că ești copil făcut mare și dacă ai nevoie de ceva să te mâne din spate, ia-ți o casă pe 30 de ani, doi copii și apucă-te de treabă. Eu nu văd lucrurile în alb și negru, eu cred că fiecare dintre noi trebuie să folosim nstrumentele disponible pentru a ne mobiliza spre ceva mai bun. Uneori unii din oamenii pe care eu îi cunosc au fost mobilizați de presiunea datoriilor pe care le au și au făcut o treabă grozavă în viața lor și dacă îi întrebi pe ei, „a fost bine?” o să spună „nemaipomenit”, dar târziu, între timp le-a fost greu. Alții care sunt mai rebeli de felul lor, nu suportă să aibă alții control asupra vieții lor, asupra procentelor de dobândă pe care trebuie să le plătească sau asupra gradului de îndatorare.”

Cine este Cristian Onețiu

Cristian Onețiu s-a născut pe 2 martie 1978, în Reșița, într-o familie simplă. Acesta este unul dintre cofondatorii celei mai mari companii românești din domeniul vânzărilor directe, cu o cifră de afaceri care depășește 100 de milioane de euro. Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul afacerilor, Cristian Onețiu ocupă în prezent un loc în clasamentul Top 500 Forbes. El a manifestat un spirit antreprenorial încă din tinerețe, începând să caute oportunități de a câștiga bani încă de la vârsta de 12 ani.

Deși întreaga sa carieră se desfășoară în domeniul afacerilor, Cristian Onețiu a urmat Facultatea de Psihologie, deși nu s-a simțit niciodată atras de acest domeniu. Omul de afaceri a dezvăluit că, după primii doi ani de facultate, a făcut o pauză temporară în studii și s-a angajat la o firmă specializată în industria tutunului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Smiley Neversea
1 mai muncitoresc jpg
vila descoperire vezuviu jpg
Cozonac
Kate Middleton și Prințul William  foto   GettyImages jpg
pisici
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net