Regina Elisabeta s-a ascuns după un tufiș când trebuia să-l întâlnească pe Ceaușescu. De ce a recurs la acest gest extrem

Unul dintre cele mai memorabile momente din istoria politicii amintește de Regina Elisabeta și dictatorul român, Nicolae Ceaușescu. Care a fost motivul pentru care monarha s-a ascuns de el după un tufiș și de ce nu-l voia în casa ei, aflați din cele de mai jos. 

Regina Elisabeta s-a ascuns de Nicolae Ceaușescu / foto: Arhiva Click!
Regina Elisabeta s-a ascuns de Nicolae Ceaușescu / foto: Arhiva Click!

Fostul suveran britanic reușea cu ușurință să-și mascheze sentimentele și să se ocupe de îndatoririle legale, însă a existat un moment în care a acționat sub impuls, atunci când s-a ferit de dictator, așa cum susține comentatorul regal Valentine Low, pentru ToDiForDaily.

Ceaușescu a căzut în dizgrațiile Reginei Elisabeta 

Deși Regina Elisabeta își îndeplinea îndatoririle și nu se lăsa pradă emoțiilor, episodul cu fostul președinte al țării noastre a contrazis tot. 

Totul s-a întâmplat în anul 1978, în timpul unei vizite oficiale, când monarha trebuia să-l întâmpine pe Nicolae Ceaușescu. Valentine Low mai spune că dictatorul român nu era deloc agreat de Elisabeta, motivul fiind trecutul lui zbuciumat. În ciuda neplăcerilor, Regina a fost obligată să accepte vizita lui Nicolae și Elena Ceaușescu la Londra, în timpul verii anului 1978. 

„S-a întâmplat când exista la putere un guvern laburist, al lui James Callahan, pe la sfârșitul anilor ’70. Atunci a avut loc vizita de stat a dictatorului român Nicolae Ceaușescu, care era un despot malefic, un om oribil pur și simplu”.

„Regina nu-l voia în casa ei, dar Constituția îi impunea să se întâlnească cu anumiți oameni la recomandarea Guvernului. Așa că a trebuit să-i găzduiască pe acești oameni oribili, pe dictator și pe soția lui, doar pentru a se încheia un contract”, a continuat comentatorul regal.

Regina Elisabeta a vrut să scape de vizita soților Ceaușescu 

Același autor regal a mai spus faptul că fosta regină a încercat să scape de vizita celor doi, însă a dat din întâmplare peste ei în timp ce se aflau în grădina palatului, moment în care Elisabeta s-a ascuns într-un tufiș și a așteptat să treacă pe lângă ea Elena și Nicolae Ceaușescu. 

În ciuda dorinței de a scăpa de soții Ceaușescu, regina s-a conformat și a trebuit să fie prezentă la vizita dictatorului român. 

image
image
image
image
image
image
bani webp
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net