Cel mai mare secret din viața lui Nicolae Ceaușescu. Pe ce dată s-a născut, de fapt: și-a serbat toată viața ziua de naștere greșit!

Cu siguranță că nu există nimeni în țara noastră care să nu recunoască pe loc numele lui Nicolae Ceaușescu. Liderul comunist s-a aflat la conducerea țării noastre încă din anul 1965, până în decembrie 1989, când atât regimul acestuia, cât și al Partidului Comunist, au ajuns la final. Iar în ciuda faptului că au trecut atât de mulți ani de la înlăturarea lui Ceaușescu, încă există nenumărate detalii interesante despre acesta, pe care doar foarte puțini români le cunosc!

Nicolae și Elena Ceaușescu, alături de părinții săi / foto: Wikimedia
Nicolae și Elena Ceaușescu, alături de părinții săi / foto: Wikimedia

Probabil că nu este nicio exagerare să spunem că nu există vreun român care să nu recunoască pe loc numele lui Nicolae Ceaușescu. Pare că indiferent cât de mulți ani trec de la dispariția acestuia, perioada în care a fost la conducerea țării noastre încă ascunde nenumărate mistere și controverse, pe care istoricii (cât și autoritățile, în unele cazuri) încearcă să le deslușească. Iar când vine vorba despre Nicolae Ceaușescu, char și cel mai banal detaliu vine cu semne de întrebare. Mai precis, este vorba despre controversa din jurul datei reale de naștere a fostului lider comunist.

Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la incredibilia.ro, se pare că există nenumărate semne de întrebare în legătură cu data reală la care a fost născut Nicolae Ceaușescu. Mai precis, varianta oficială, pe care chiar regimul comunist o considera drept cea reală (sau, mai bine zis, singura), spunea că Nicolae Ceaușescu se născuse pe data de 26 ianuarie 1918. Iar în privința locației, acest lucru este ceva mai clar, fiind vorba despre Scornicești, județul Olt.

Când s-a născut, de fapt, Nicolae Ceaușescu

Cu toate acestea, după înlăturarea regimului comunist, certificatul de naștere al lui Nicolae Ceaușescu a fost făcut public, iar datele din el arătau cu totul altceva decât varianta oficială. Mai precis, conform actului, fostul lider comunist s-ar fi născut pe data de 23 ianuarie 1918, nu pe 26.

O posibilă explicație a fost adusă de către Zoe Ceaușescu. Aceasta a spus că discrepanța a apărut din cauză că tatăl lui Nicolae, Andruță, ar fi băut atât de mult, încât nu a putut să meargă să își declare fiul decât trei zile mai târziu. Cu toate acestea, se pare că Nicolae Ceaușescu a dorit să păstreze data de 26 ianuarie drept cea „oficială” pentru ca ziua sa de naștere să nu pună în umbră celebrarea Micii Uniri, pe 24 ianuarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
panselute capitala jpeg
ion iliescu inquam photos jpg
umbrela ploi jpeg
valentin ceausescu in tinerete jpg
principalii candidati la primaria capitalei jpg
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net