Atenție, șoferi! De ce nu trebuie să mai conduceți cu geamurile de la mașină deschise

Când sunteți la volan, conduceți cu geamurile coborâte? Ei bine, dacă da, nu sunteți singurii! Cei mai mulți șoferi de pe glob fac asta, însă acest obicei banal are avantaje și dezavantaje. De exemplu, doar foarte puțini români știu că geamul coborât poate avea efecte negative asupra motorului mașinii!

Mulți șoferi conduc cu geamurile deschise, fără să știe consecințele acestui obicei
Mulți șoferi conduc cu geamurile deschise, fără să știe consecințele acestui obicei

Dacă vă numărați printre românii care conduc cu geamurile coborâte, cu siguranță nu sunteți singurii! Cei mai mulți șoferi din țara noastră, cât și de-a lungul globului, conduc în acest fel, însă doar foarte puțini cunosc și potențialele consecințe la care își expun mașinile! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la santeplusmag.com, cei mai mulți șoferi coboară geamurile mașinii crezând că economisesc combustibil dacă nu dau drumul aerului condiționat, însă realitatea îi poate contrazice!

În primul rând, o problemă la care nu multă lume se gândește este faptul că geamurile deschise afectează serios aerodinamica mașinii. Modul în care aerul circulă în jurul mașinii îi poate afecta serios performanța, iar dacă geamurile sunt deschise, aerul va circula diferit și va crea unele turbulențe, care vor încetini mașina. Astfel, motorul va trebui să compenseze aceste probleme, așa că va utiliza mult mai mult combustibil decât în mod obișnuit!

De ce nu trebuie să conducem cu geamurile coborâte

De obicei, experții ne spun că există o „regulă” de care putem să ținem cont atunci când trebuie să ne decidem între deschisul geamului și aerul condiționat, în mașină. Mai precis, atunci când conducem la viteze mai mici, pe străzi obișnuite, putem să deschidem geamul. Însă, atunci când luăm ceva viteză și ne aflăm pe autostradă, cel mai indicat este să apelăm la aerul condiționat.

De asemenea, din păcate, mai există o problemă legată de condusul cu geamurile deschise. Atunci când suntem pe străzile din orașe, geamul deschis permite poluării din aer să pătrundă în mașina noastră. Potrivit unui studiu efectuat în 10 orașe de-a lungul lumii, nivelul de poluare din interiorul mașinii a crescut cu aproximativ 80% atunci când geamurile erau deschise!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net