Ce hobby „ciudat” avea Elisabeta a II-a. A câștigat de pe urma lui 100 de milioane de lire sterline

În timpul celor 70 de ani de domnie, regina Elisabeta a II-a a avut o agendă plină, dar nu a uitat de pasiunile sale.

Regina Elisabeta a fost pasionată de timbre / foto: GETTY
Regina Elisabeta a fost pasionată de timbre / foto: GETTY

Chiar dacă nu prea avea mult timp liber, regina Elisabeta a II-a și-a găsit timp pentru hobby-urile ei, inclusiv echitația, dansul scoțian și colecționarea de timbre. Aceste activități personale au fost o parte importantă a vieții sale, lăsându-i un moștenire valoros.

Timbrele i-au adus venituri uriașe

Printre pasiunile sale, colecționarea de timbre a deținut un loc special în inima suveranei. Se spune că această colecție extrem de valoroasă i-a adus până la 100 de milioane de lire sterline, mulțumită unor exemplare rare și extrem de prețioase pe care le-a adunat de-a lungul anilor.

În această colecție se află un timbru Mauritius din 1847, evaluat la 2 milioane de lire sterline în 2002, fiind considerat unul dintre cele mai apreciate din lume, conform Telegraph.

Acest timbru rar a fost inițial al bunicului său, regele George al V-lea, achiziționat la o licitație în 1904 pentru 1.450 de lire sterline, echivalentul a aproximativ 60.000 de lire sterline în prezent. Acesta a fost expus publicului în 2002, cu ocazia Jubileului de Aur al reginei.

Câte timbre conține colecția reginei Elisabeta a II-a 

Colecția de timbre a reginei Elisabeta a II-a este una impresionantă, umplând aproximativ 300 de albume și 200 de casete suplimentare, păstrate într-un seif la Palatul St. James.

Pasiunea pentru timbre a fost transmisă din generație în generație, începând cu prințul Alfred, al doilea fiu al reginei Victoria, care a început să colecționeze timbre în 1864. Colecția a trecut apoi de la un monarh la altul, ajungând în cele din urmă la regina Elisabeta a II-a.

Atunci când a preluat colecția, regina a decis să vândă o parte din timbrele "excedentare" la licitație și a reinvestit banii obținuți în altele noi.

În 2001, timbrele pe care le-a vândut au avut un mare succes printre cumpărători, aducându-i 750.000 de lire sterline pentru cele 200 de exemplare. Din această sumă, a alocat 250.000 de lire sterline pentru achiziționarea unui set unic de 10 Penny Blacks.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
banner cristina cioran png
Cum a ajuns Andreea Marin sa impinga masina intr o intersectie mare din Bucuresti  Moldoveanca la volan jpg
banner dinu maxer png
Fosta mare canotoare română nu face rabat de la nimic atunci când este vorba de sărbători și de mâncarea tradițională
   "De Paște fac tot posibilul să fiu cu ai mei și cu mâncarea pe care o face Codruța, mama și soacra mea", ne-a spus Dan Negru
florin piersic  jpg
2 familia lui jon bon jovi jpg jpeg
elizabeth hurley costum baie instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net