1 an fără Regina Elisabeta a II-a! Ce a simțit în ultimele zile înainte de a se stinge din viață: „A murit fără regrete”

#Casa Regală a Marii Britanii

Pe 8 septembrie 2022, la ora 18:30 (20:30, ora României), anunțul că Regina Elisabeta a II-a a murit făcea înconjurul lumii. Fosta suverană a Marii Britanii s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral, din Scoția. Mii de oameni s-au strâns în acea zi la Palatul Buckingham din Londra, pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Regina Elisabeta a II-a îmbrăcată în roz, cu un buchet de flori în mână
Regina Elisabeta a II-a s-a stins la vârsta de 96 de ani (Foto: GettyImages)

Regele Charles al III-lea nu organizează o comemorare oficială

Azi se face un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Regele Charles al III-lea (74 de ani) și Regina Camilla (76 de ani) vor să marcheze doar în privat comemorarea. Cuplul regal nu va organiza nici un eveniment public sau reuniune de familie, potrivit BBC. Și Regina Elisabeta a II-a obișnuia să își comemoreze tatăl, George al VI-lea, care a decedat la 6 februarie 1952, în privat, la domeniul Sandringham din estul Angliei. Poate de aici și decizia fiului său, Charles, de a-i aduce un omagiu departe de ochii lumii.

Regina Elisabeta nu a avut regrete. Ea a simțit doar pace, în zilele dinaintea morții și gândurile ei s-au îndreptat către tatăl său, credința ei în Dumnezeu și frumusețea absolută a orașului Balmoral”, a declarat Reverendul Iain Greenshields, care a petrecut câteva zile la castel vara trecută ca oaspete al Reginei, așa cum era tradițional, conform Daily Mail.

Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, dar şi cea mai în vârstă suverană din lume. Ea a urcat pe tron în 6 februarie 1952, la vârsta de doar 25 de ani, după moartea fulgerătoare a tatălui său, regele George al VI-lea, care s-a stins la doar 56 de ani, în urma unei tromboze coronare. Regina Elisabeta a II-a a preluat cârma unui regat „pătat” încă de Al Doilea Război Mondial, colaborând strâns cu premierul britanic de atunci Winston Churchill. În timpul domniei sale, Marea Britanie a avut 15 prim-miniştri, iar Statele Unite au schimbat 14 preşedinţi.

image
image
image
image
image
image
codul lui hammurabi colaj captura video jpg
viata sanatoasa freepik jpg
aldo moro captura video jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gaius appuleius diocles captura video jpg
donald trump printul harry colaj gettyimages jpg
bere istock jpg
teodosie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net