„Regula - nescrisă” din Grecia. Motivul pentru care nu este bine să ceri ketchup atunci când ești la masă

Grecia a devenit de mulți ani una dintre cele mai celebre destinații exotice în rândul multor români. Majoritatea fug de litoralul românesc și aleg insule grecești, grație peisajelor, dar și a prețurilor mult mai mici. Totuși, există anumite reguli care pentru turiști pot părea ciudate, însă grecii te vor privi cu alți ochi dacă ceri ketchup la masă.

De ce nu e bine să ceri ketchup la restaurantele din Grecia / foto: Pixabay
De ce nu e bine să ceri ketchup la restaurantele din Grecia / foto: Pixabay

Tavernele urbane din Grecia nu sunt obișnuite să servească mâncare, precum cartofii prăjiți, cu ketchup. Nu pentru că nu vor, ci pentru că nu sunt obișnuiți cu această combinație. În schimb, nu vor refuza să te servească, dacă tu le ceri asta.

De ce nu se servește ketchup la anumite taverne grecești?

Ca și în cazul românilor, grecii au și ei o serie de tradiții și superstiții pe care le urmează. Una dintre ele ne amintește de faptul că nu este bine să ceri ketchup, mai ales în restaurante. Nu este ofensator acest gest, însă grecii nu sunt obișnuiți cu acest lucru.

Mâncarea în Grecia este servită fără ketchup, mai ales cartofii prăjiți, întrucât acest aliment este un export recent, din ultimii 40 de ani.

Deși tavernele urbane și restaurantele nu sunt obișnuite să servească mâncarea cu ketchup, el este comercializat în magazine și lanțurile de locații fast-food.

Vești importante pentru românii care călătoresc în Grecia cu mașina

Regulile de circulație diferă de la o țară la alta, astfel că mulți turiști care merg în Grecia cu mașina pot întâmpina surprize neplăcute.

Una dintre legi ne infromează cu privire la faptul că mașinile parcate neregulamentar pot fi confiscate temporar de către autorități.

„În Grecia, o destinație foarte mult aleasă de către români, regulile de circulație sunt aceleași ca și în România, sancțiunile aproximativ identice, cu o completare că, în afară de sancțiunea în bani, există niște sancțiuni complementare.

Și sancțiunile complementare chiar pot ajunge în situația în care să strice o vacanță Dacă facem o parcare neregulamentară într-un loc care nu este amenajat pentru așa ceva, în afara sancțiunii, care este între 30 și 70 de euro, vom fi în situația de a ni se reține autovehiculul pentru 20 de zile.”, a declarat, Adrian Lazăr, consultantul în transporturi rutiere, potrivit Antena 3 CNN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net