Revoltător! A fost obligată să plătească pensie alimentară violatorului

O femeie din Louisiana, SUA, care a fost violată la 16 ani de un bărbat de 30 de ani, este acum obligată să plătească pensie alimentară agresorului, care are custodia copilului lor. Crysta Abelseth, de 32 de ani, a rămas gravidă în urma violului, iar bărbatul a aflat de fetiţă şi a dat-o în judecată.

Crysta l-a cunoscut pe John Barnes în 2005, în faţa unui bar. Bărbatul, acum în vârstă de 46 de ani, a insistat să o ducă acasă, după ce prietena ei a vrut să plece mai devreme. Însă Barnes a dus-o la locuinţa sa, unde femeia susţine că a violat-o pe canapea.

A rămas gravidă în urma violului

Crysta a rămas gravidă şi a născut o fetiţă, iar apoi a încercat să îşi vadă de viaţă. Ruşinată de ceea ce se întâmplase, ea i-a lăsat pe prietenii ei să creadă că tatăl e un fost iubit şi nu a depus plângere de la poliţie. În 2010, Barnes a aflat de copil şi a început o luptă crâncenă pentru custodie.

A pierdut custodia fiicei, deşi a depus plângere pe numele agresorului

Pentru a se apăra, în 2015, Crysta a depus o plângere de agresiune sexuală, pe numele bărbatului, dar degeaba. În luna mai a acestul an, femeia a pierdut custodia fiicei sale, după ce Barnes a a acuzat-o că i-a cumpărat fetei un telefon, fără să îi ceară voie. Judecătorul care a dat verdictul a obligat-o pe Crysta să plătească şi pensie alimentară presupusului său agresor, dar şi toate cheltuielile de proces.

Crysta şi fiica ei de 16 ani
Crysta şi fiica ei de 16 ani

Barnes, care deţine o companie digitală, nu a fost acuzat de niciun fapt în baza plângerii depuse de Crysta. Chiar dacă nu ar fi vorba de un viol, cum spune femeie, orice act sexual cu un minor sub 17 ani e pedepsit prin lege în Louisiana, iar Crysta avea 16 ani.  Mai mult, testele ADN au demonstrat că Barnes e tatăl fetei.

“De când fiica mea avea cinci ani, el a aflat de ea şi a făcut totul pentru a o lua de acasă. I-au dat custodie comună, chiar dacă fata e rezultatul unui viol”, a spus Crysta, notează publicaţia Daily Mail. 

Acum femeia se luptă pentru a obţine din nou custodia fiicei, care are 16 ani, aceeaşi vârstă ca şi ea în momentul violului. Crysta a făcut apel şi o nouă audiere a fost stabilită pentru iulie.

Femeia susţine că a fost ameninţată

Femeia susţine că Barnes a “ameninţat-o şi mi-a spus că are legături cu sistemul de justiţie”, deoarece printre clienţii săi se află şi o secţie de poliţie locală. Ea a mai spus că acuzaţiile ei nu au fost investigate. Oamenii legii au recunoscut că dosarul nu a fost clasat, dar că nu a avansat din 2015.

Crysta a mai povestit că nu a ştiut că poate depune plângere la poliţie dacă nu a făcut-o în ziua de după viol. Însă, după ce a mers la un consilier, a aflat că legea îi dă voie să reclame violul timp de 30 de ani, din momentul în care a împlinit 18 ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net