Rochia prințesei Diana, vândută cu 604.000 $ la licitație

Una dintre cele mai emblematice rochii ale prințesei Diana a fost vândută la licitație, în weekend. Creată în 1989 de către designerul Victor Edelstein, piesa vestimentară iconică este croită dintr-o catifea violet și decorată la spate cu trei nasturi aurii, cu perle.

Rochia prințesei Diana a fost vândută la licitație (foto: GettyImages)
Rochia prințesei Diana a fost vândută la licitație (foto: GettyImages)

Citește și: Mașina în care Prințesa Diana «evada» din Casa Regală va fi scoasă la licitație 

Rochia are un decolteu în formă de inimă și o fustă tip lalea. A fost purtată de prințesa Diana pentru prima dată în anul 1991, pentru realizarea unui portret regal, cât și pentru o ședință foto a revistei Vanity Fair, în 1997.

A fost vândută pentru suma de 604.000 $

Rochia de seară a fost estimată la o sumă situată între 80.000 de dolari și 120.000 de dolari, dar s-a vândut în cele din urmă cu un preț mult mai mare: 604.000 de dolari, cumpărătorul rămânând anonim. Rochia a fost scoasă la licitație pentru prima dată în iunie 1997, cu puțin timp înainte de moartea Dianei. La acea vreme, Prințesa de Wales a vândut aproape 80 de rochii din garderoba ei în scopuri caritabile, la o licitație a casei Christie's din New York, unde a strâns 3 milioane de dolari pentru bolnavii de cancer și SIDA.

Sursă: Facebook Sotheby`s

În 1991, Diana a fost fotografiată în rochie de Antony Charles Robert Armstrong-Jones, primul Conte de Snowdon. În timp ce fotografia a devenit cunoscută, a fost folosită și ca sursă de inspirație pentru un portret celebru al prințesei realizat de Douglas Hardinge Anderson. Astăzi, portretul este agățat la Spitalul Royal Marsden din Londra, unde a fost anterior președinte, instituție pe care prințesa a vizitat-o adesea și a susținut-o.

Iată și: Prințesa Diana, mereu în sufletul ducesei de Cambridge. Ținutele prin care i-a adus un omagiu 

Designerul Victor Edelstein i-a creat mai multe rochii

Diana a văzută ultima dată în rochie pentru o piesă editorială publicată de Vanity Fair cu puțin timp înainte de moartea ei tragică, în 1997, care conținea imagini cu Prințesa purtând rochiile ei preferate, conform casei de licitații Sotheby's.

Nu a fost o surpriză faptul că Diana a ales să poarte ceva de la Edelstein, care a avut o relație strânsă de lucru cu Prințesa și a proiectat câteva dintre cele mai recunoscute ținute ale Dianei, inclusiv „Rochia Travolta” – rochia lungă de catifea în care a dansat alături de actorul John Travolta în timp ce se afla la Casa Albă – care s-a vândut cu 347.000 de dolari în 2019 unei organizații caritabile, după ce nu s-a vândut la licitație. Ținuta neagră a atras atenția nu doar în Statele Unite ale Americii, ci la nivel internațional.

Diana a văzută ultima dată în rochie înainte de moartea ei tragică, în 1997 (foto: GettyImages)
Diana a văzută ultima dată în rochie înainte de moartea ei tragică, în 1997 (foto: GettyImages)

„Diana a fost mult timp renumită și celebrată pentru simțul ei atemporal al stilului, iar această rochie de bal făcută pe comandă, elegantă și sofisticată, concepută de Victor Edelstein, întruchipează eleganța fără efort a Prințesei Diana. Vânzarea de astăzi a acestei rochii istorice amintește de moștenirea durabilă a Prințesei Diana, care continuă să inspire oameni din întreaga lume”, a declarat șefa departamentului de modă și accesorii de la Sotheby’s, Cynthia Houlton.

Vezi și: O imagine nemaivăzută cu Lady Diana va fi expusă într-o expoziție. Cum arăta «Prințesa inimilor» prin lentila forografului regal 

Licitația de vineri a inclus și alte elemente notabile din modă și divertisment, inclusiv un bilet la ziua de naștere a fostului președinte John F. Kennedy din 1962 - unde Marilyn Monroe i-a cântat - și tricoul lui LeBron James din finala NBA din 2013.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net