S-a stabilit oficial cel mai rău moment al zilei. Oamenii de știință l-au indicat și pe cel mai bun

Oamenii de știință au transmis într-un studiu recent publicat că ora 5 dimineața este oficial cel mai rău moment al zilei, în funcție de starea de spirit, de ritmul circadian și de alți factori, potrivit unui nou studiu publicate în „PLOS Digital Health Journal”, scrie New York Post.

Lipsa de somn afectează, dar 5 dimineața rămâne un moment dificil

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

„Privarea de somn este un proces separat care scade și mai mult starea de spirit”, a explicat Benjamin Shapiro, autorul principal al studiului. „Așa că cineva treaz toată noaptea la 5 a.m. ar trebui să aibă o dispoziție și mai scăzută decât dacă s-ar trezi doar la 5 a.m”.

Studiul a folosit datele strânse de la 2.602 stagiari medicali pentru a monitoriza ritmul cardiac, activitatea fizică, somnul și starea participanților.

Cocluziile au arătat că starea de spririt urmează un ritm legat de ritmul intern al corpului, atingând punctajul minim înainte de zori, se arată în studiul citat de NYPost.

„Cu toate acestea, într-o zi obișnuită starea lor de spirit la ora 5 a.m. va fi în continuare mai scăzută decât cea de seară”, a mai adăugat autorul studiului.

Cel mai bun moment al zilei

În schimb, ora 17:00. este momentul în care majoritatea oamenilor sunt cei mai veseli, conform studiului.

„Dispoziția circulă în mod natural cu cel mai scăzut punct dimineața și cel mai ridicat seara, independent de lipsa de somn”, a explicat Benjamin Shapiro, autorul principal al studiului și psihiatru la Dartmouth Health

Shapiro a explicat că lipsa de somn agravează starea de spirit, iar cei care rămân treji până la ora 5 dimineața sunt susceptibili să aibă o dispoziție și mai proastă.

Totuși, chiar și în condițiile de somn normal, ora 5 dimineața rămâne un moment dificil pentru mulți.

Studiul s-a întins pe parcursul a doi ani. S-au folosit rezultatele dispozitivului portabil de urmărire a sănătății pentru a măsura ritmul cardiac continuu al participanților, numărul de pași, datele despre somn și scorurile zilnice ale stării de spirit.

Măsurarea frecvenței cardiace și a mișcării stagiarilor le-a permis oamenilor de știință să estimeze timpul lor circadian, precum și timpul lor de trezire.

„Am descoperit că starea de spirit urmează un ritm conectat cu ceasul intern al corpului, iar influența ceasului crește pe măsură ce cineva rămâne treaz mai mult”, a spus autorul studiului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net