Satul din Santorini cu cele mai frumoase răsărituri din lume. Locul de care te vei îndrăgosti iremediabil

Satul din Santorini cu cele mai frumoase răsărituri din lume! O româncă îl recomandă din suflet! Vorbim despre satul Oia, acolo unde turiștii se pot bucura de o vacanță desprinsă din povești. 

Oia, satul cu cele mai frumoase răsărituri (Foto: Facebook-Aventura ne unește-Forum Grecia)
Oia, satul cu cele mai frumoase răsărituri (Foto: Facebook-Aventura ne unește-Forum Grecia)

Oia, satul cu cele mai frumoase răsărituri

Oia (se pronunță Ia) este situată în extremitatea nord-vestică a insulei Santorini (cunoscută oficial sub numele de Thera), la aproximativ 12 km (20 de minute) de capitala insulei, Fira (Thera), în arhipelagul Cicladic, Grecia. Santorini este situat la 200 km sud-est de Atena și de continent și este cea mai sudică dintre insulele Ciclade, fiind învecinat cu Ios și Anafi.

Oia este recunoscută ca fiind cea mai întinsă zonă în care se află clădiri albe de-a lungul marginii stâncii de deasupra Golfului Armenis, pe o distanță de aproximativ 1,5 kilometri. Oia este înconjurată de orașul pescăresc vestic Amoudi. Armeni, un oraș portuar, se află la sud, Finikia, o comunitate de pescari, la est, iar Tholos, o regiune muntoasă, la nord.

Satul este locuit de sute de ani și este renumit pentru apusurile sale absolut superbe, motiv pentru care majoritatea turiștilor vin din Santorini aici pentru a se putea bucura de priveliștile de vis. 

(Foto: Facebook-Aventura ne uneste-Forum Grecia)
(Foto: Facebook-Aventura ne uneste-Forum Grecia)

Ei bine, de aceste răsărituri a fost impresionată și o româncă care a împărtășit cu alți internauți peisajele desprinse parcă din legendele grecești. Totuși, femeia a mărturisit că în această perioadă este extrem de aglomerat, însă satul merită cu siguranță vizitat.

Oia, Santorini la răsărit. E bine să mergi la 6 - 7 dimineața dacă vrei să prinzi câteva poze fără aglomerația imensă, care începe să se formeze dupa 8:00. Oia e ultra vizitată și extrem de aglomerată din mai pâna în octombrie. Am zis că dau o fugă prin ianuarie, să am 2 zile insula numai pentru mine, să mă bucur de priveliști și de apusuri liniștită.”, a tranmis turista pe grupul de Facebook Forum Grecia.

Dacă vreți să petreceți o vacanță de neuitat în această zonă superbă, este bine să știți care este cea mai bună perioadă de a o vizita în liniște! Ei bine, mai aveți o șansă chiar la mijlocul lunii septembrie, început de octombrie, când apa este perfectă, prețurile cu mult mai accesibile, dar nici nu este aglomerat. Dacă nu mai puteți pleca în concediu în perioada următoare, stați fără grijă, puteți face rezervare pentru perioada 15 aprilie-15 iunie, timp în care vă puteți bucura de aceleași beneficii!

(Foto: Facebook-Aventura ne uneste-Forum Grecia)
(Foto: Facebook-Aventura ne uneste-Forum Grecia)

Ce să faci în Oia

Oia este un loc excelent de vizitat dacă vă place vinul, deoarece este înconjurată de podgorii superbe. Satul este cunoscut pentru că produce unele dintre cele mai bune vinuri din Grecia, fiind plin de crame și podgorii. Vinăria Gavalas este o destinație foarte apreciată de localnici și vizitatori deopotrivă, datorită istoriei sale îndelungate de producere a vinului pe insulă (a fost prima care a făcut acest lucru în secolul al XVIII-lea) și a practicii sale actuale de a oferi tururi și mostre clienților săi.

Unul dintre cele mai populare locuri pentru a vedea apusul soarelui este Castelul Oia. Pe de altă parte, este o șansă excelentă de a vedea siturile din Oia. Structura medievală, care este tot ceea ce a mai rămas din fortăreața construită în secolul al XV-lea, este cunoscută și sub numele de Fort Londsa. Apărarea clădirii împotriva piraților răpitori a fost scopul inițial al fortificației. A fost, de asemenea, reședința familiei aristocratice venețiene din Santorini, familia Argyri. Puțin din ceea ce a fost cândva o fortificație magnifică supraviețuiește după cutremurul din 1956 și trecerea timpului.

(Foto: Facebook-Aventura ne uneste-Forum Grecia)
(Foto: Facebook-Aventura ne uneste-Forum Grecia)

O plimbare cu barca este unul dintre cele mai romantice lucruri pe care le puteți face în Oia. Vizitatorii din Golful Ammoudi se pot bucura de această experiență, imediat după ce au luat masa la unul dintre restaurantele rustice de pe mal. Majoritatea excursiilor pe apă includ opriri la atracții populare, inclusiv la vulcan, far, izvoare termale, Indian Rock, plaje și Mesa Pigadia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net