Satul pitoresc din România, despre care puțini știu că există. Unde se află acest tărâm medieval rupt din basme

Valea Viilor, o localitate rurală situată în județul Sibiu, are o istorie bogată, atestată încă din secolul al XIII-lea, în contextul colonizării sașilor.

Biserica Valea Viilor / foto: sibiu turism.ro
Biserica Valea Viilor / foto: sibiu turism.ro

De-a lungul timpului, a devenit un punct de întâlnire pentru diverse comunități etnice – sași, români și secui.

Unul dintre principalele puncte de atracție ale satului este biserica gotică din secolul al XIV-lea, fortificată în secolul al XVI-lea pentru a proteja locuitorii de invazii.

Aceasta este înconjurată de ziduri ovale cu bastioane și metereze și a fost inclusă în patrimoniul UNESCO în 1999. Valea Viilor este inclusă și în rețeaua Ecomuzeului Regional, promovând păstrarea tradițiilor și meșteșugurilor locale, și atrage numeroși turiști români și străini datorită farmecului său medieval.

Dovezi arheologice arată că zona a fost locuită încă din preistorie, cu descoperiri precum o secure de piatră din neolitic și o brățară de bronz din epoca fierului. Alte artefacte, inclusiv vase de lut și un topor de bronz, indică prezența umană în epoca bronzului. Prima mențiune documentară a localității datează din 1263, sub numele de "Barwmlak".

Biserica fortificată din Valea Viilor, construită inițial în stil romanic, a fost ulterior reconstruită în stil gotic și fortificată pentru apărare. În prezent, aceasta rămâne un simbol al istoriei locale și un important punct de interes turistic.

Vizitarea sitului rural Valea Viilor

Valea Viilor este o destinație ideală pentru cei interesați de tradițiile și arhitectura rurală din Transilvania.

Printre obiectivele turistice se numără biserica fortificată gotică, cu turnurile sale medievale și zidurile fortificate, muzeul local care expune obiecte de patrimoniu saxon, biserica ortodoxă "Sf. Arhangheli Mihail și Gavril", precum și casa memorială a compozitorului Marțian Negrea.

De asemenea, vizitatorii pot explora străzile înguste ale satului și casele tradiționale, bucurându-se de autenticitatea locului.

Deși nu există opțiuni de cazare în Valea Viilor, se pot găsi alternative în localitățile învecinate, precum Mediaș sau Sibiu.

Atracții turistice în apropiere

Cei care vizitează Valea Viilor pot explora și atracțiile din orașul Mediaș, situat în apropiere. Printre acestea se numără Biserica Sfânta Margareta, renumită pentru turnul său impunător și legătura istorică cu Vlad Țepeș, Muzeul Municipal Mediaș cu colecțiile sale variate, Turnul Pietrarilor, Casa Memorială Ștefan Ludwig Roth, și alte monumente de interes cultural și istoric, precum Catedrala Ortodoxă și Casa Memorială Hermann Oberth, dedicată pionierului astronauticii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Stațiunile din județul Brașov rămân în topul preferințelor românilor FOTO Poiana Brașov
image png
Satul Târsa din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL jpg
454708605 8895222737161099 1234390086311424873 n jpg
Balea Lac scaled 1 logo jpg
monede valoroase depositphotos1 jpg
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net