Satul unde nu se bea alcool! Localnicii se mândresc cu această regulă: „Nu avem bețivi aici”

Bournville este un sat liniștit de la marginea orașului Birmingham, unde cumpărarea sau consumul de alcool sunt strict interzise. Orice rezidenți văzuți făcând acest lucru ar putea risca să-și vadă băutura turnată în canal. Este un loc atipic pentru Marea Britanie, unde 71,2% dintre adulți consumă alcool cel puțin o dată pe săptămână.

Oameni la masă
Locuitorii din Bournville nu au de unde să cumpere alcool (Foto: Shutterstock)

Regula fără alcool a fost impusă în Bournville acum 120 de ani

Pub-urile din toate colțurile Regatului Unit sunt locul unde oamenii se duc să bea alcool, dar acest sătuc a interzis băutura în urmă cu 120 de ani. Bournville este cunoscut mai ales pentru Cadbury, fabrica unde se face celebra ciocolată englezească, dar regulile stricte ale companiei cu privire la băutura la locul de muncă se extind dincolo de orele de lucru. Pe scurt, nimeni n-are voie să bea în Bournville. Niciodată! Iar localnicii sunt cu toții în favoarea acestei reguli ciudate.

Cei în căutare de băutură trebuie să facă o scurtă excursie în centrul orașului Birmingham, micul sat neavând pub-uri sau magazine pentru a cumpăra alcool. Rezidenții sunt fericiți pentru că spun că în acest sat nu există deloc probleme, întrucât nu sunt bețivi, relatează tabloidul britanic Daily Star.

Bournville
Bournville este situat lângă orașul Birmingham (Foto: Wikipedia.org)

Oamenilor de aici nu le lipsesc barurile. Este un sat liniștit. Dacă vrei o băutură, mergi la un pub dintr-un sat din apropiere. E bine pentru că nu avem bețivi în sat”, a explicat localnicul Neil Harrison (73 de ani). „Oricine este văzut bând alcool pe stradă, băutura îi va fi confiscată și aruncată.”, a explicat Colin, un voluntar de la Centrul pentru Vizitatori Bournville. Aceste restricții sunt aplicate de poliția din West Midlands și de autoritățile locale.

Cu toate acestea, oamenii au voie să bea în intimitatea casei lor, fără să îi vadă nimeni, deci fără petreceri în curte, și fără să provoace neplăceri celor din jur. Conform sursei citate mai sus, Bournville a devenit un loc râvnit de mulți pensionari, pentru că este cunoscut drept un sat liniștit, iar propietățile de aici nu sunt deloc ieftine. Un apartament costă în jur de 300.000 de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net