Scene de amor, în aer liber, la cetatea lui Decebal, întrerupte cu pușca!

Cine nu a auzit de Sarmizegetusa Regia, capitala statului dac, condus de legendarul rege Decebal? Dacă în antichitate, așezarea din Munții Orăștiei era nucleul civilizației dace, prea multă vreme, în deceniile recente, Sarmizegetusa devenise un soi de „sat fără câini”.

Cetatea a fost la „mila” oricui a trecut prin zonă, decenii la rând

De la pasionați de istorie sau turiști, la braconieri ai siturilor arheologice aflați în căutarea legendarelor comori dacice, până la amatori de practici dubioase, cum ar fi „amorul energetic” pe discul solar, din incinta cetății, Sarmizegetusa le-a „văzut” și găzduit pe toate.

Perioada în care unii oaspeți nedoriți își făceau de cap, la Sarmizegetusa, a fost redată în volumul „Îndăcitul”, semnat Vladimir Brilinsky.

Autorul este un cunoscut jurnalist și, totodată, fost administrator al Sarmizegetusa Regia. Opera sa suprinde, într-o notă cu adevărat amuzantă, unele peripeții „zbuciumate”, din istoria recentă a cetății.

Citește și: Două maşini au ars în parcarea sitului Sarmizegetusa Regia din judeţul Hunedoara

Discul solar a fost „martorul” multor evenimete istorice sau intime. Foto: Daniel Guță/ Adevărul
Discul solar a fost „martorul” multor evenimete istorice sau intime. Foto: Daniel Guță/ Adevărul

Amorul, întrerupt de ciupiturile bilelor din plastic

Sunt doi cei care înaintează. Se opresc lângă altar. Lumina lunii pline inundă zona sacră și încet ochii mi se adaptează. Cei doi sunt un el și o ea. Brusc se îmbrățișează și cu un sărut sălbatic își strivesc unul altuia buzele.

Încep să se despoaie, la fel de agitat, de parcă răbdarea se sfârșise. O fustă largă zboară alături, în timp ce niște bocanci cad cu zgomot în șanțul de drenaj. Într-o clipită rămân goi pușcă. Bărbatul desfășoară precipitat un neopren pe soarele de andezit și amândoi, ca într-un adevărat ceremonial, se urcă pe feliile groase ale soarelui.

Cei doi se întind pe neopren într-o îmbrățișare pătimașă și un icnet sparge liniștea Sarmizegetusei. Gata, îmi zic, actul a avut loc! Îmi sprijin coatele în iarba înțepătoare, îmi țin respirația, ochesc și apăs pe trăgaci.

Biluța de plastic țâșnește și un urlet sfâșietor sparge liniștea și întunericul de sperie stelele nopții senine. Bărbatul se ridică brusc, frecându-se pe fund, iar femeia nu înțelege nimic!”, este doar una dintre multele povești savuroase, relatate de Vladimir Brilinsky, în volumul „Îndăcitul”.

Citește și: A făcut haka în pielea goală. Sesizare penală în cazul actorului Manu Bennett despuiat la Sarmizegetusa

De câțiva ani, din fericire, cetatea e administrată corespunzător, e păzită, cercetarea științifică e continuată, iar zonele vulnerabile sunt împrejmuite. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net