Scrisorile erotice ale geniului literar James Joyce. „Ultima picătură de sămânță abia a fost stropită în...”

Ultima actualizare:

James Joyce, celebrul autor al capodoperei Ulise, a fost nu doar un geniu literar, ci și un bărbat extrem de pasional. Relația sa cu Nora Barnacle, partenera sa de viață și ulterior soția lui, a fost marcată de o intimitate profundă și o deschidere erotică rar întâlnită în corespondențele literare ale vremii. Una dintre scrisorile erotice ale lui Joyce s-a vândut la o licitație cu 400.000 de euro.

James Joyce avea o obsesie pentru actul sexual

James Joyce și soția sa, Nora Barnacle. Sursă foto: www.theparisreview.org
James Joyce și soția sa, Nora Barnacle. Sursă foto: www.theparisreview.org

Romancier, critic literar și poet irlandez, James Joyce este considerat a fi una dintre cele mai importante figuri din literatura universală a secolului XX și a literaturii irlandeze.

James Joyce avea doar 9 ani când a început să scrie. Tatăl său,  impresionat de talentul fiului, i-a publicat poemul intitulat „Et Tu Healy?”, iar o copie, i-a trimis-o chiar și Papei.

Ca adult, James Joyce a fost interesat de actul sexual extrem de mult, până la obsesie. Și-a început viața sexuală foarte devreme, alături de o prostituată, scrie mentalfloss.com.

Pe Nora Barnacle a cunoscut-o în 1904 și a devenit extrem de atașat de ea.

image

Relația lor, plină de afecțiune și dorință, a fost dezvăluită în detalii intime prin scrisorile erotice pe care le-a scris către Nora.

Aceste scrisori au fost mult timp ascunse de ochii publicului.

Scrisorile erotice ale lui James Joyce

Ceea ce frapează la aceste scrisori este sinceritatea dezarmantă și limbajul direct, plin de detalii carnale și fantezii erotice.

Îi descria, fără rețineri, cum o dorea, cum o visa, iar aceste mărturisiri erau, în esență, o formă de a-și aprofunda conexiunea cu ea.

Aceste scrisori foarte explicite au șocat de-a lungul timpul, dar au fost și extrem de apreciate, dacă luăm în calcul că una dintre aceste epistole încărcate de mult erotism a fost vândută la o licitație cu peste 400.000 de euro.

Scrisorile de dragoste murdare, erotice pe care și le-au adresat unul altuia”, scrie mentalfloss.com – „în care el spunea, printre altele, că momentele lor de amor îi amintesc de un porc care călărește o scroafă și încheia scriind Noapte bună, micuța mea Nora, păsărică murdară!, arată că Joyce și Nora erau complet lipsiți de inhibiții în fața celuilalt.

Una dintre scrisorile erotice semnate de Joyce către Nora a fost vândută în 2004, la o licitație organizată la Londra, cu prețul de 240.800 de lire sterline (446.422 de dolari)”.

”Este grozav să faci sex cu o femeie care are flatulenţă, mai ales când fiecare împingere mai scoate câte una din ea. Cred că aş recunoaşte flatulenţa Norei (n.r. soţia lui James Joyce) oriunde. Cred că aş recunoaşte-o într-o cameră plină cu femei care au flatulenţă. Este mai degrabă un sunet de fetiţă decât flatulenţa vântoasă şi umedă a unei neveste grase. Este bruscă şi uscată şi murdară exact ca şi cum ar lăsa să iasă din ea o fetiţă curajoasă în dormitorul şcolii, noaptea. Sper ca Nora să nu înceteze să flatuleze pe faţa mea ca să le pot recunoaşte şi după miros de asemenea”, scria James Joyce.

Pasiunea cu care vorbea, scriitorul de flatulenţa nevestei, spun specialiştii, arată că acesta avea tendinţe de eproctophilie. Totodată, apetitul pentru perversiuni sexuale şi în general pentru flatulenţă este dovedit şi de scrisorile trimise soţiei sale pe parcursul anului 1909, scrie Adevărul.

„Ești a mea, dragă, a mea! Eu te iubesc. Tot ce am scris mai sus este doar un moment sau două de nebunie brutală. Ultima picătură de sămânță abia a fost stropită în păsărica ta înainte să se termine și adevărata mea dragoste pentru tine, dragostea versurilor mele, dragostea ochilor mei pentru ochii tăi ciudați și ademenitori, îmi suflă în suflet ca un vânt de mirodenii. Mădularul meu este încă fierbinte, țeapăn și fremătător de la ultima lovitură brutală pe care ți-a dat-o când se aude un imn slab care se înalță în adorarea ta tandră și jalnică din claustrul întunecat al inimii mele.

Nora, draga mea credincioasă, școlărița mea cu ochi dulci și negri, fii târfa mea, stăpâna mea, cât de mult dorești (micuța mea stăpână nenorocită! micuța mea târfă nenorocită!) tu ești întotdeauna frumoasa mea floare sălbatică a gardurilor vii, floarea mea albastru-închis udată de ploaie”, este o altă scrisoare a lui James Joyce pentru partenera sa, Nora. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Tecuri Foto comuna baru Facebook (4) jpg
acc a2 jpg
colier videanu cartier  jpg
inundatii debite apa jpg
WhatsApp Image 2024 10 05 at 19 57 30 jpeg
toamna unsplash jpeg
Street food in Thailanda (@Shutterstock) jpg
apocalipsa  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net