O lecție de viață impresionantă în ultima carte lansată de Horațiu Mălăele. „O iubire care este, de fapt, totul”

Horaţiu Mălăele este actor de teatru şi film, regizor, caricaturist, pictor şi scriitor român. Recent, acesta a lansat o nouă carte intitulată: "Tristețea ploilor". Este vorba despre un personaj care, de fapt, își trăiește ultimele zile la granița dintre realitate și halucinație. O carte în care prezentul și trecutul se împletesc. 

Horațiu Mălăele Foto: arhivă Click!
Horațiu Mălăele Foto: arhivă Click!

"Tristețea ploilor”, o nouă carte lansată de Horațiu Mălăele

În "Tristețea ploilor”, Horațiu Mălăele se joacă cu frazele și cuvintele cu aceeași ușurință cu cu care se joacă pe scenă cu emoțiile. Astfel, el reușește să redea drama unui personaj paradoxal, un bătrân tânăr, lord însingurat al unei lumi care mai trăiește doar în amintirea sa: Parisul anilor 1930.

O carte în care prezentul și trecutul se împletesc, iar contururile realității se pierd lăsând locul posibilităților infinite ale halucinației și visului. „Tristețea Ploilor” smulge de sub roțile istoriei un oraș al luminilor, al artei și al iubirilor fulgerătoare, oferind cititorilor șansa să descopere o nouă fațetă a prozatorului Horațiu Mălăele, creator desăvârșit de personaje și de lumi. 

Rezumat "Tristețea ploilor"

Destinul îl poartă pe Titu din mahalalele marcate de sărăcie și cruzime ale Bucureștiului interbelic într-un Paris învăluit în promisiunile tinereții și ale iubirii. Centagenar, el își trăiește ultimele zile la granița dintre realitate și halucinație, cufundat în amintiri și regrete. Prin ochii săi încărcați de nostalgie, cititorii sunt invitați să descopere tot farmecul boemei pariziene din pragul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar și drama unei vieți netrăite, a unui univers pierdut pentru totdeauna în negura vremii. 

O iubire care este, de fapt, totul 

O poveste impresionantă despre o viață care nu este viață, o moarte care nu este moarte și o iubire care este de fapt totul. "Tristețea ploilor" surprinde tot farmecul unor lumi acum dispărute și drama unui om care se hrănește doar cu amintiri. „Sunt un bătrân putred al acestei realități carnivore. O relicvă evanescentă, unul dintre miliardele de locuitori ai planetei care, cu încrederea nemuririi, vor popula vrând-nevrând unul dintre cimitirele acestui Pământ. Până una-alta, amintirile rămân singura noastră avere statornică. Sunt convins de asta, mai ales acum, când le privesc așezate îndărătul meu, tăcute, colorate și multiforme ca un imens recif de corali prăbușit în apele începutului”,  a scris Horațiu Mălăele. 

Noua carte a lui Horațiu Mălăele - "Tristețea ploilor"
Noua carte a lui Horațiu Mălăele - "Tristețea ploilor"

Destinul acestui personaj enigmatic are în centru o dezvăluire cutremurătoare, pe care cititorii sunt invitați să o descopere cufundându-se într-un univers în care trecutul și prezentul, realul și halucinația se împletesc perfect.

"Tehomir" și "Tristețea ploilor" fac, de fapt, parte dintr-o nouă colecție dedicată de editura Bookzone creației lui Horațiu Mălăele, colecție care include și o nouă ediție a bestsellerului "O poveste cam ciudată și alte două povestiri". 

Cărțile scrise de Horațiu Mălăele
Cărțile scrise de Horațiu Mălăele

Cine este Horațiu Mălăele 

Horațiu Mălăele s-a născut în Târgu Jiu și este un talentat și îndrăgit actor, regizor, caricaturist și scriitor român. Cu o carieră impresionantă în lumea artistică, el a adus contribuții semnificative în mai multe domenii artistice, bucurându-se de recunoaștere și apreciere din partea publicului și a criticilor.

Ca actor, Horațiu Mălăele a strălucit pe scenele teatrale și cinematografice, interpretând o varietate de roluri, de la personaje comice până la personaje dramatice. Talentul său versatil l-a făcut să fie unul dintre cei mai respectați și căutați actori ai României. Carisma sa scenică și abilitatea de a le da viață personajelor l-au transformat într-un nume important în peisajul artistic românesc.

În calitate de regizor, Horațiu Mălăele și-a pus amprenta asupra unor producții teatrale și cinematografice de succes, aducând originalitate și inovație în creațiile sale. Abordarea sa unică și talentul său artistic au făcut ca lucrările sale să fie apreciate și aplaudate de către un public larg și critici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coldea cu ducka jpg
image
image
image
image
image
image
speak instagram jpg
camera televiziune jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
florin piersic jpg
ana barnoschi colaj instagram jpg
curcan istock jpg
4 grace kelly profimedia 0173054540 jpg jpeg
tora vasilescu captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net