Secretele unui sejur reuşit la hotel

Ultima actualizare:

    Fii atent la igiena din cameră, la ce mănânci la restaurant, dar şi la cum poţi economisi bani
Fii atent la igiena din cameră, la ce mănânci la restaurant, dar şi la cum poţi economisi bani

Mare ne e bucuria în prima zi de vacanţă, când deschidem uşa camerei în care ne vom petrece următoarele 7, 10, 14 zile. Pentru a avea un sejur cât mai plăcut şi a evita accidentele sau micile neplăceri, e bine să cunoaştem câteva reguli de bună purtare.

Unde se ascund microbii

Pune de-o parte cuvertura de pat. Chiar dacă aşternuturile sunt schimbate după fiecare client, cuvertura se spală mult mai rar, e plină de praf şi de acarieni. Ascunde-o, fără s-o vânturi foarte tare, într-un sertar din şifonier.Înainte de a despacheta, dezinfectează locurile pe care menajerele le ignoră de obicei. Şterge cu şerveţele antibacteriene telecomanda pe care au pus toţi mâna, clanţele şi întrerupătoarele. Tot cu astfel de şerveţele mai poţi şterge umeraşele şi etajerele din dulapuri. Nu te speria, tot acest demers nu durează mai mult de 10 minute.

La baie, nu te aşeza pe colacul de la toaletă fără să-l dezinfectezi cu spirt. E bine să-l ai de acasă într-un pulverizator şi să să ştergi fiecare porţiune care intră în contact cu pielea ta.Dacă ai o mini-bucătărie, cu frigider, veselă, chiuvetă, şi aici trebuie să respecţi nişte norme elementare de igienă. Nu folosi buretele de spălat vase decât dacă e nou, sigilat. Spală fiecare tacâm şi farfurie înainte de utilizare, chiar dacă par că au fost spălate. Pentru siguranţă! Alimentele pe care le bagi în frigider e bine să fie acoperite cu o folie de protecţie, sau în cutii închise ermetic.Nu te sfătuim să faci baie cu apă în cadă. Spală-te doar la duş!

simeon stalpnicul png

Lucruri pe care hotelierii nu ţi le spun

Nu toate camerele sunt la fel. Unele sunt poziţionate lângă ventilatorul de la bucătărie, din altele se aude până târziu în noapte muzica de la terasă, altele au, poate, o minunată vedere la vreun şantier sau poate pur şi simplu au un duş mai prost la baie. Cu un zâmbet frumos şi, eventual, cu 10 euro în filele paşaportului, la recepţie, poţi avea şansa de a primi una dintre cele mai bune camere.Poţi plăti camera la jumătate de preţ. Hotelierii sunt gata să închirieze mai ieftin ultimele camere rămase şi fac promoţii pe diverse site-uri de booking. Majoritatea sunt „last minute” aşa că, dacă eşti spontan şi îţi permite timpul, poţi aştepta până în ultima clipă. Dacă este vorba despre o pensiune şi un hotel mai mic, poţi obţine un preţ mai bun cumpărând direct de la recepţie (prin telefon sau de pe site-ul res­pectivului hotel). Asta deoarece hotelierii plătesc diverse taxe pentru a-şi posta anunţurile pe site-urile de booking dedicate, iar evitându-le şi adresându-te direct hotelului, se pot economisi de ambele părţi nişte bani.Reclamaţiile pot fi profitabile. Dacă nu te poţi odihni noaptea din cauza zgomotului de afară, dacă apa caldă este mai mult rece sau dacă nu-ţi prea merge aerul condiţio­nat, nu evita să te plângi la recepţie. Hotelierii ştiu că un client nemulţumit le poate da o notă proastă pe site-urile de booking, astfel că ar face orice pentru a calma spiritele. Întreabă politicos cum se poate rezolva problema şi poţi primi diverse compensaţii sau chiar discounturi.În alegerea unui hotel, nu lua ca reper doar numărul stelelor sau serviciile oferite. Dacă mergi în Antalya, spre exemplu, toate hotelurile au 5 stele şi servicii all inclusive. Diferenţa dintre ele e dată de preţ. Cu alte cuvinte, face cât dai. Nu trebuie să ai aşteptări mari când ştii că ai plătit puţin.

simeon stalpnicul png

Aşa îţi păstrezi silueta!

Să stai o săptămână la all inclusive şi să nu te îngraşi poate fi o adevărată provocare. Vrei să guşti din toate, să te răsfeţi. Poţi împăca „şi varza, şi capra” cu următoarele sfaturi:Nu te arunca din prima zi să guşti din toate preparatele. Vei vedea că majoritatea se repetă de la o zi la alta, aşa că vei avea timp să le încerci, până la finalul vacanţei.Renunţă în această perioadă la pâine, paste, cartofi prăjiţi, alimente pe care le mănânci şi acasă. Alege preparate noi, sănătoase, precum peşte, fructe de mare, din care oricum nu mâncăm niciodată suficient.Standul cu dulciuri e, pentru tine, marea provocare? Chiar dacă toate prăjiturile arată delicios, te vei convinge că puţine sunt cu adevărat gustoase. Pune-ţi în farfurie câteva bucăţele mici, pe care să le împarţi cu prietenii la masă.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
padure tropicala jpg
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
ger naprasnic jpg
semafor jpeg
Stațiunea Borsec. Foto Statiunea Borsec
italia pixabay jpg
shutterstock 1113332 cuplu iubiti indragostiti restaurant mancare terasa jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net