Secretul unei vieți fericite, dezvăluit de un experiment care a durat 80 de ani

Ultima actualizare:

Toate lumea e în căutarea unei rețete pentru o viață fericită. De multe ori credem că am găsit secretul, dar acesta ne scăpa imediat printre degete. Ei bine, în ajutorul tuturor vine un studiu al Universității Harvard, desfășurat pe parcursul a 80 de ani. Conform acestui experiment, relațiile bune și conexiunile umane sunt cele care aduc cea mai mare bucurie. Spre surprinderea multora, realizările profesionale și exercițiile fizice nu ne fac viața mai fericită, relatează INC. Hai să vedem ce a scos la iveală acest studiu.

Secretul unei vieți fericite, dezvăluit de un experiment care a durat 80 de ani
Secretul unei vieți fericite, dezvăluit de un experiment care a durat 80 de ani

7 sfaturi pentru o viață fericită, conform unui studiu de 80 de ani

Evaluează relațiile pe care le ai 

Încă din start, studiul ne spune că este necesar să evaluăm ce relații sunt importante pentru noi. Privește atent la cele care s-au dovedit mai puțin importante și la cele care ai dori să fie mai bune.

Este recomandat să vă gândiți la ce primiți și ce oferiți. Totodată, imaginați-vă locul unde v-ați dori să fiți peste un an.

Trebuie să notați aceste aspecte, astfel încât să puteți privi înapoi peste 12 luni pentru a vedea cum s-au schimbat lucrurile. „Se pot întâmpla multe într-un an", se arată în studiul Harvard.

Fă-ți timp pentru conversații 

Un studiu al Universității din Kansas sugerează că simplul act de a vorbi cu un prieten vă poate face mai fericit. Pare simplu, nu-i așa? Dar vremurile pe care le trăim, cele în care suntem invadați de tehnologie și distantați social, ne-au adus într-un punct critic al conexiunilor umane.

 „Cu cât îți asculți mai mult prietenii, cu cât arăți mai multă grijă, cu cât îți faci timp să apreciezi opiniile celorlalți, cu atât te simți mai bine la sfârșitul zilei", a afirmat Jeffrey Hall, director al Laboratorului de Relații și Tehnologie din Kansas. 

Trebuie să oferi bunătate

A treia recomandare este să fii bun cu persoanele la care ții. Din nou, și acest sfat pare simplu, dar nervii, frustrările și alți factori exteriori pot duce la neglijarea acestui aspect important din viață. 

Învață să-ți ceri scuze 

Și dacă tot greșim, atunci ar fi bine să ne asumăm erorile și să ne prezentăm scuzele aferente. Dar orgoliul și ego-ul ne obturează uneori luciditatea și gândurile.

E normal să greșim. Reperarea relațiilor înseamnă uneori să fim capabili să devenim mai buni și să ne cerem iertare pentru erorile făcute.  

Nu vorbi doar despre tine

Majoritatea oamenilor adoră să vorbească despre ei, dar cheia pentru o viață fericită înseamnă echilibru din toate punctele de vedere, incluzând și capitolul conversații. Fii deschis și interesat de ce spune persoana apropiata. Chiar dacă anumite subiecte nu te interesează pe tine, asta nu înseamnă ca ele nu sunt foarte importante pentru cel de lângă tine.

În cazul în care o persoană caută un sfat, nu îi împărtăși părerea ta, ci pune întrebări care să îi ofere răspunsul corect, transmite sursa citate, conform adevarul.

Nu te feri să-ți arăți sentimentele

De câte ori nu se întâmplă în viață ca un prieten să nu știe cât mult îl apreciați. Nu vă feriți să faceți complimente sau să vă exprimații emoțiile, atunci când e cazul. 

Fără riscuri nu câștigi

Ești învățat să fii prudent și precaut, dar relațiile implică riscuri, mai ales la început. E important să vă asumați acest lucru. Asta nu înseamnă că trebuie să fiți deschiși cu oricine, ci doar cu acele persoane speciale care apar în viața voastră.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net