Șerban Pavlu, solidar cu Viorica Vodă. Cât de gravă este, de fapt, sexualizarea actrițelor în România?

Ultima actualizare:

Șerban Pavlu ia atitudine și mărturisește că este solidar cu Viorica Vodă. În acest sens, actorul continuă sera destăinuirilor începute de actriță pe scena premiilor Gopo și denunță abuzurile la care sunt supuse colegele sale de breaslă.  

Șerban Pavlu este unul dintre cei mai buni actori români
Șerban Pavlu este unul dintre cei mai buni actori români

Șerban Pavlu este unul dintre cei mai căutați actori în producțiile autohtone, iar cei 25 de ani pe care i-a împlinit în lumea teatrului și cinematografiei românești l-au ajutat să își formeze o părere. Din păcate, însă, actorul nu are cuvinte de laudă la adresa unora dintre bărbații din domeniu, care își abuzează și hărțuiesc colegele, dar mai ales subalternele.  

Citește și: Șerban Pavlu, Emilian Oprea și Cristi Popa, eclipsați de neveste la premiera peliculei «Monştri»

Șerban Pavlu: „Este mai nasol în zona de stat”  

„Este o chestie 100% reală. Ea începe exact cum s-a spus, după evenimentul de la Gopo. Au apărut tot felul de discuții despre școală, despre primii ani într-un teatru, despre primele roluri pe un platou de filmare, fenomenul este absolut real. 

Din păcate, vreau să fac și o subliniere, este mai nasol în zona de stat, școală, teatre subvenționate, decât se poate întâmpla într-o televiziune, unde ai zice că lucrurile astea se pot întâmpla mai degrabă, te invită producătorul în birou”, a declarat Șerban Pavlu despre sexualizarea actrițelor din România, pentru Cancan.  

Vezi și: Actrițe românce care au mărturisit că au fost victimele hărțuirilor sexuale din sistem

Mișcarea #metoo capătă amploare și în România  

Viorica Vodă a fost vocală în privința abuzurilor la care a fost supusă, chiar dacă la ani buni după ce evenimentele au avut loc- de atât timp a avut nevoie pentru a-și face curaj.

Totuși, nu multe dintre femeile din industrie vor să vorbească despre avansurile care li se fac, despre agresori și despre hărțuirile care au loc, aproape zilnic, în lumea teatrului. De multe ori, ele ajung pe scaunul acuzatului și sunt ostracizate din simplul motiv că și-au spus povestea, și așa traumatizantă, ca mai apoi să fie găsite vinovate, în mod paradoxal.  

Nu rata: Viorica Vodă, confesiune teribilă, la Premiile Gopo: «Am făcut psihoterapie pentru hărţuirea sexuală din sistem»

Șerban Pavlu este solidar nu doar Vioricăi Vodă, mai bine zis, ci tuturor femeilor care s-au văzut nevoite să îndure asemenea comportamente, adesea încă de la începuturile carierei.

Actorul transmite că situația apare încă din școli, în licee și facultăți, unde abuzurile și hărțuirile sexuale sunt un secret bine păstrat de actrițele aflate la început de drum. De teamă, multe dintre ele nu vorbesc în public și ajung să nu denunțe agresorii.  

Șerban Pavlu, detalii uimitoare despre recurența abuzurilor sexuale  

 „Eu am auzit povești mai nasoale din facultate și din teatrele de stat, decât am auzit de la actrițe care au mers la o televiziune privată, sau la un platou de filmare cu bani privați. 

Culmea, eu n-am auzit să se întâmple vreodată chestia asta pentru un film care se filma prin străinătate, pentru altă țară. În schimb, am auzit zeci de povești din facultate și din teatrele de stat.”, a mai precizat actorul, pentru sursa citată anterior.  

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net