Și-a construit „turnul lui Rapunzel” în propria curte! Peter Šimkanin a muncit 2.450 de ore pentru a-și vedea visul împlinit

Peter Šimkanin (58 de ani), fost profesor ieșit la pensie și actualul director al unui centru comercial din Kosice, Slovacia, locuiește în satul Haj, în apropiere de Castelul Turnian. Bărbatul este pasionat de filmul animat Disney „O poveste încâlcită” („Tangled”), lansat în 2010. De acolo i-a venit ideea să își construiască un turn uriaș, în propria curte, precum cel în care a stat închisă eroina principală, Rapunzel.

Peter Šimkanin, în fața turnului său, inspirat din cel al lui Rapunzel din O poveste încâlcită
Peter Šimkanin și-a construit singur turnul (Foto: Profimedia)

În grădina sa, la aproximativ 40 de metri în spatele casei, Peter a băgat mai mulți țăruși de lemn în pământ, în urmă cu 12 ani. Cu ei, el a marcat locul în care urma să se materializeze visul său – turnul din basmul german „Rapunzel”, scris de Frații Grim, care a prins viață în filmul Disney „O poveste încâlcită”. Astăzi, acesta este terminat, iar Šimkanin l-a făcut locuibil. Se duce acolo să se relaxeze și să citească, atunci când are chef.

A folosit 300 de tone de piatră pentru „turnul lui Rapunzel”

Interiorul turnului lui Rapunzel, din Slovacia
L-a transformat în locul său de relaxare (Foto: Profimedia)

A făcut totul aproape singur. Pentru că a fost profesor de matematică și de fizică, a avut încredere în forțele proprii și a calculat materialele de care are nevoie. Turnul are un diametru de patru metri în partea inferioară, pereții au o grosime de până la 80 de centimetri, iar înăuntru există o scară în formă de spirală, conform publicației slovace Dennikn.

Pentru construcție, Peter Šimkanin a folosit aproximativ 300 de tone de piatră și beton, iar acoperișul l-a confecționat din lemn. În turn există curent electric și apă. În total, a lucrat la el timp de 2.450 de ore. Asta înseamnă peste un an, dacă a muncit în jur de 8 ore la el. Datorită formei neregulate a acoperișului, fiecare placă de lemn a trebuit modelată și montată separat, așa că doar așezarea acoperișului i-a luat peste 600 de ore de muncă.

Turnul are 18 metri înălțime, inclusiv o turlă de alamă de aproape doi metri. Dar pentru că grădina lui urcă pe o pantă abruptă, priveliștea asupra satului Haj este una de...basm!

Sunt un copil mare. Fantezia este genul meu literar preferat. Îmi place să citesc despre dragoni, spiriduși, vrăjitori și magie. Când m-am gândit la cum să arate turnul, tocmai apăruse filmul «O poveste încâlcită». Și am fost încântat de cum a creat artistul un turn cu un acoperiș neobișnuit. Așa m-am hotărât să arate și al meu”, a dezvăluit el, pentru sursa citată mai sus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net