Și ele au sentimente! Imagini emoționante cu animalele afectate de cutremur

Ultima actualizare:

Cele întâmplate în Turcia au afectat până și animalele din zonă, nu numai oamenii. Astfel, pe internet, au apărut poze și video-uri cu animăluțe ce se îmbrățișează speriate din cauza lucrurilor prin care au trecut.

O pisică și un câine care au supraviețuit cutremurelor din Turcia, ținându-și de cald unul altuia
O pisică și un câine care au supraviețuit cutremurelor din Turcia, ținându-și de cald unul altuia

Foto: captură video

Aceste imagini, pe lângă faptul că ne arată nivelul dramatic din zona lovită de seisme, ne arată și faptul că aceste evenimente pot afecta profund până și cele mai mici vietăți.

În video-ul deja devenit viral pe Twitter cu aproape 6.5 milioane de vizionări, pot fi observați doi supraviețuitori, un cățel și o pisicuță, amândoi stau îmbrățișați, parcă reușind să se consoleze unul pe celălalt, totuși se poate citi tristețea pe chipurile acestora. Mai mult, prin acest gest firesc am putea spune, cel puțin între oameni, câinele înfrigurat (se poate observa tremuratul acestuia) își încălzește partenerul cu care a supraviețuit iadului ce s-a declanșat asupra Turciei.

Reacția internauților nu a întârziat să apară, dar unul dintre cele mai importante mesaje este cel al unui utilizator: „Lumea are nevoie de dragoste”.

Oamenii au nevoie de susținere, iar în momentul acesta lumea trebuie să-și îndrepte dragostea și sprijinul Turciei și Siriei care au fost lovite de un cutremur devastator cu magnitudinea de 7.8.

cub donații Turcia png

Acum o săptămână, alt cățel a fost salvat de sub dărâmăturile din provincia Hatay, Turcia.  Numele patrupedului este Pamuk și a trebuit să supraviețuiască îngropat aproape 90 de ore. În momentul de față, conform vecinilor din zonă, stăpânul acestuia se află în spital.

Și animalele au suflet!

Salvat a mai fost și un cățel din rasa Golden Retriever de către echipa trimisă de Portugalia după ce a fost prins sub dărâmături pentru mai bine de 200 de ore. Coordonatorul echipei a declarat faptul că acesta avea răni vizibile la lăbuțe, motiv ce-l duce cu gândul că a încercat a-și săpa drumul spre suprafață, dar în zadar, locul unde a fost găsit era suficient doar pentru a se întinde.

Totuși, trebuie să menționăm și un erou din lumea patrupedă, numele său este Proteo, un ciobănesc german, trimis de Mexic să asiste la căutarea supraviețuitorilor de sub dărâmături care, din păcate, a murit în mod “eroic”. Tributul acestui erou național a fost adus chiar de către Ministrul Apărării al Mexicului, Luis Cresencio Sandoval, care a anunțat decesul în cadrul unei conferințe de presă: „Ți-ai îndeplinit misiunea... îți mulțumesc pentru munca ta eroică.”, a spus acesta.

Care este situația acum în Turcia și Siria?

Conform euronews.com, în momentul de față, bilanțul cutremurelor devastatoare care au lovit Turcia și Siria a depășit 41.000 de morți. Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade a dărâmat mii de clădiri și a distrus infrastructura.

Salvatorii încă mai caută printre dărâmături - dar la mai mult de o săptămână de la cutremurul inițial, salvările reușite sunt din ce în ce mai rare. Oamenii nu pot supraviețui prea mult timp fără apă, iar temperaturile scăzute reprezintă o amenințare pentru supraviețuitorii rămași.

Cu toate acestea, există momente de bucurie în mijlocul devastării. Marți, nouă supraviețuitori au fost scoși dintre dărâmături. Luni, o tânără a fost salvată după ce a rămas blocată în ruine timp de 178 de ore. Victimele afectate de cutremur trăiesc cu speranța că omenirea nu le va lăsa singure.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net