O femeie a stat 90 de ore sub dărâmături, cu fiul ei nou-născut: «Mă bucur că nu își va mai aminti nimic!»

Ultima actualizare:

O femeie a petrecut 90 de ore sub dărâmături, alături de fiul ei de doar 10 zile, după ce s-a produs cutremul devastator din Turcia, care a luat zeci de mii de vieți. Bebelușul, pe nume Yagiz, care înseamnă, "curajosul", a fost ținut în viață de mama sa, care l-a hrănit la sân, până ce salvatorii i-au găsit.

Necla și familia ei după ce au fost salvați, Foto: BBC
Necla și familia ei după ce au fost salvați, Foto: BBC

Necla Camuz, care mai are un băiețel, l-a născut pe cel de-al doilea fiu pe 27 ianuarie, însă, 10 zile mai târziu, pe 7 ianuarie, pe când femeia își hrănea copilul în casa în care locuia în provincia Hatay din sudul Turciei, s-a produs cutremurul de 7,8 grade pe scara Richter.

Necla și familia ei locuiau la etajul al doilea al unei clădiri moderne cu cinci etaje din orașul Samandag. 

"Când a început cutremurul, am vrut să mă duc la soțul meu, care era în cealaltă cameră. Și el voia să facă același lucru. Dar când a încercat să ajungă la mine împreună cu celălalt fiu al nostru, dulapul a căzut peste ei și le-a fost imposibil să se miște. Pe măsură ce cutremurul se amplifica, peretele a căzut, camera se cutremura, iar clădirea își schimba poziția. Când s-a oprit, nu mi-am dat seama că am căzut cu un etaj mai jos. Le-am i-am strigat, dar nu am primit niciun răspuns.", a mărturisit femeie, pentru BBC.

Femeia de 33 de ani s-a trezit întinsă pe jos, cu bebelușul la piept. Ceea ce le-a salvat viața amândurora a fost un șifonier care a împiedicat o placă mare de beton să îi strivească. Astfel, timp de 4 zile, cei doi au rămas nemișcați în acel loc.

Femeia a spus că în tot acest timp nu a putut vedea nimic din cauza beznei, însă, folosindu-se de celelalte simțuri, a putut să își dea seama ce se întâmplă, și mai ales să își dea seama ca fiul ei încă trăia. I-a fost greu la început să respire din cauza prafului, dar a reușit să se calmeze. Tot ce putea simți în jurul ei erau propriul fiu, jucăriile pe care căzuseră amândoi și molozul.

A crezut că va muri sub dărâmături

La un moment dat, a început să audă în depărtare voci și a încercat să strige după ajutor, însă fără succes. Femeia a vrut să arunce cu mici pietre în dulapul de lângă ea, în speranța că va fi auzită, dar i-a fost teama ca nu cumva ceva să se prăbușească peste ea și peste bebelușul ei. Pentru a supraviețui, a încercat să-și bea propriul lapte, dar nu a reușit.   "Plănuiești o mulțime de lucruri atunci când ai un nou copil, iar apoi... dintr-odată te afli sub dărâmături", a declarat ea. Cât a stat sub ruine, femeia a pierdut pur și simplu noțiunea timpului, gândindu-se la familia ei, la cei dragi care erau afectați în acel moment de cutremur, însă spune că fiul ei a fost cel care i-a dat încredere. 

Cum a fost salvată

După 90 de ore petrecute sub dărămături, Necla a auzit zgomotul unor câini lătrând, întrebându-se dacă nu cumva visa. Atunci a auzit o voce: "Ești bine? Bate o dată dacă ne auzi. În ce apartament locuiești", a strigat unul dintre salvatori. 

Echipele de salvatori au săpat cu grijă pentru a o scoate, iar la scurt timp, femeia împreună cu copilul ei au ajuns la spital. Acolo, au petrecut doar 24 de ore pentru că niciunul dintre ei nu suferise răni. Tot la spital, a fost întâmpinată de soțul și fiul ei cel mare, care au scăpat și ei cu viață. "Cred că dacă bebelușul meu nu ar fi fost suficient de puternic pentru a face față la asta, nici eu nu aș fi fost. Sunt foarte fericită că este bebeluș și că nu-și va aminti nimic", a mai explicat ea. 

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net