Am fost să facem donații pentru Turcia! Înghesuială și nervi la centrul de ajutor!

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

În urma anunțului dat de autorități, reporterul Click! a mers în week-end, la unul din centrele din sectorul 3 al Capitalei ca să ducă ajutoare pentru locuitorii din zonele afectate de cutremurul din Turcia. Am constat, însă, că este o adevărată aventură dacă vrei să faci un bine în România zilelor noastre.

Ambasada Turciei la București, dar și primăriile și ONG-urile au pus la dispoziție, în week-end, mai multe locații unde s-au colectat ajutoare, pentru a sprijini locuitorii din zonele afectate de cutremurul de pe 6 februarie din Turcia.

În sectorul 3 al Capitalei au fost organizate două astfel de centre de ajutpr, unul la Colegiul Mihai Bravu, altul la Titan Maşini de Precizie, din Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Pentru că locuiam în zonă, am ales centrul de la Titan Mașini Precizie, pentru a face o donație constând în haine și încălțăminte. Ne-am înarmat cu două sacoșe mari și am pornit spre zona Faur, asta după ce, în prealabil, am verificat prin telefon dacă centrul de ajutor era deschis și duminica. De-abia după ora 12 reprezentantul turc ne-a răspuns la telefon și ne-a informat că centrul este deschis și duminica, până la ora 17.

Citește și - Seismologii așteaptă un cutremur major în largul coastelor insulei grecești Santorini

Întâmpinați de câini! 

Ajunși însă în zona poarta Faur, sector 3 Titan, am început să întrebăm în stânga și în dreapta, pe la portari unde anume este mai exact centrul de depozitare. Portarul de la Faur ne-a ghidat la o stație diferență către Maşini de Precizie, unde la intrare am dat de un coșmar. Doi câini lătrau focos pe drumul spre depozit.

Un echipaj de Poliție staționa chiar în parcare, așa că am apelat la ajutorul lor și i-am întrebat dacă știu unde este mai precis centrul. Aceștia ne-au trimis, însă, spre celălalt centru, organizat de Primăria sectorului 3, la Colegiul Mihai Bravu, neștiind că și la doi pași de ei se donau ajutoare.

Le-am solictat apoi ajutorul pentru a trece de câinii care păzeau depozitul de la Titan, dar ni s-a răspuns că este vorba o proprietate privată, așa că a rămas să înfruntăm curajoși câinii până la depozit.

S-au strâns saci de haine, bunuri și alimente!

Ajunși până la urmă teferi la depozit, am intrat în hala imensă, unde era plin de cetățeni turci, care primeau ajutoarele și le depozitau în cutii de carton imense. Cele mai multe dintre donații veneau din partea cetățenilor turci stabiliți în România. Aceștia descărcau asiduu saci plini cu ajutoare din mașini.

Am înmânat și noi cele două sacoșe ticsite cu haine unui cetățean turc, care a bânguit un „mulțumesc” într-o română stricată. Apoi, a luat sacoșele și le-a depozitat într-o cutie.

Depozitul era plin de astfel de cutii de carton, în care erau depozitate ajutoarele, de la haine groase de iarnă (paltoane, geci, pelerine de ploaie, ghete, cizme, pulovere, pantaloni, mănuși, fulare, eșarfe, căciuli, ciorapi, șosete, lenjerie de corp), încălțăminte, pături, corturi, saci de dormit, până la alimente neperisabile (conserve), sticle cu apă, termosuri, aeroterme și generatoare, materiale igienico-sanitare, dar și lapte praf și scutece.

Toate ajutoarele strânse în weekend, vor fi colectate și vor fi încărcate în convoaie umanitare, urmând să fie trimise în Turcia în următoarele zile.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net