Singura doamnă la volanul autobuzului, în Slatina. Femeia atrage toate privirile: „Şi călătorii mă înconjoară cu simpatie”

Şi curajoasă, şi ambiţioasă! O tânără din Olt conduce un autobuz la firma de transport în comun din Slatina, iar prezenţa ei este rapid remarcată în trafic. Timp de cinci ani a lucrat pe camion, dar a decis să treacă pe autobuz, mai ales că fiica ei a început şcoala, scrie adevarul.ro.

Daniela Puşcaciu se simte la volan ca peştele în apă. Foto: adevarul.ro
Daniela Puşcaciu se simte la volan ca peştele în apă. Foto: adevarul.ro

Daniela Puşcaciu are permis de conducere auto de nouă ani. Nu s-a mulţumit cu permisul pentru autoturisme şi a trecut, rând pe rând, toate examenele. Ultimul a fost cel pentru categoria D – autovehicul transport persoane.

«Nu m-aş vedea făcând altceva»

Tânăra în vârstă de 34 de ani s-a prezentat la firma de transport în comun din Slatina (Olt), pentru a se angaja. La început, de la Loctrans i s-a spus că nu sunt posturi vacante.

După două luni a fost sunată şi i s-a transmis că este aşteptată cu documentele pentru angajare.

Au trecut de atunci trei luni, iar prezenţa Danielei este remarcată de fiecare dată când urcă la volan.

„Conduc din 2015. Am lucrat pe camion, în echipaj şi singură, apoi am ales să fiu aproape de copil şi mi-am ales această meserie: conducător auto de transport persoane”, povesteşte Daniela.

Timp de cinci ani, ea a lucrat împreună cu soţul său, care şi astăzi pleacă des în curse externe.

Financiar, situaţia era mai bună când conduceau, cu schimbul, pe şoselele Europei, întrucât câştigau împreună aproximativ 5.000 euro pe lună. Fetiţa lor rămânea însă cu bunicii, ducându-le mereu dorul.

Când Mirabela a început şcoala, Daniela a decis că e timpul să renunţe la camion. A avut şi alte locuri de muncă - a fost, printre altele, inspector SSM (Securitate şi Sănătate în Muncă), dar s-a întors în cele din urmă la şoferie.

Alături de directorul societăţii de transport în comun din Slatina. Foto: adevarul.ro
Alături de directorul societăţii de transport în comun din Slatina. Foto: adevarul.ro

Soţul lucrează de 11 ani pe TIR şi mi-am dorit să fac şi eu asta. E o pasiune şi nu m-aş vedea făcând altceva. Am încercat mai multe locuri de muncă, dar tot şoferia mă atrage”, explică Daniela Puşcaciu.

«E mai greu decât pe camion»

La societatea de transport în comun, ea are 25 de colegi şoferi şi nu s-a simţit nici un moment discriminată: „A fost foarte plăcută primirea. Şi ei au fost impresionaţi. Chiar s-au bucurat foarte mult că există o fată printre ei. Toată lumea spune că sunt foarte curajoasă, fiindcă am ales să conduc un autobuz”. Daniela Puşcaciu conduce pe toate liniile, chiar şi ­într-o cursă de 10 ore, cea mai lungă, pe linia 1.

„Şi călătorii mă înconjoară cu simpatie. Sunt singura fată din oraş la volanul autobuzului şi se arată foarte mândri”, mărturiseşte şoferiţa. „Este puţin mai greu pe autobuz, sincer. Pe camion transporţi marfă, aici e mai greu: transporţi persoane şi riscurile sunt mai mari”, dezvăluie Daniela, conştientă de responsabilitatea pe care şi-a asumat-o.

Puştoaica e campioană naţională la box

Mirabela, fiica Danielei Puşcaciu, are aproape 13 ani şi a devenit recent campioană naţională la box, categoria 38 kilograme, după nici un an de când practică acest sport.

O familie frumoasă: Daniela, soţul şi fiica lor. Foto: Arhivă personală
O familie frumoasă: Daniela, soţul şi fiica lor. Foto: Arhivă personală

„Fata a fost şi la dansuri, şi la balet, şi la înot, dar în cele din urmă mi-a cerut s-o duc în sala de box. A cucerit deja Cupa României la Craiova, apoi a plecat în Bosnia. De la Europene a ajuns la Campionatele Naţionale şi a luat locul I”, încheie tânăra şoferiţă, mândră de fiica ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Mary și Regele Frederik Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
harta tari pixabay jpeg
ceausescu si elena  la masa
mici jpg
Biserica medievală din Sântamaria Orlea  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (41) JPG
luca pferdmenges instagram jpg
amsterdam1 jpeg
gandac 3 jpeg
scoala sala clasa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net