Șocant: director de Zoo a pus pe grătar animalele instituției și le-a mâncat la o petrecere cu angajații

O grădină zoologică are ca scop și prezervarea faunei planetei. Simpla expunere a animalelor pentru vizionare de către public este doar unul dintre rolurile unei grădini Zoo. Un asemenea spațiu se mai ocupă și de salvarea, uneori chiar de la extincție, a unor specii. Din nefericire, sunt și cazuri când se întâmplă exact pe dos! Un fost director de Zoo din Mexic s-a apucat să mănânce animalele din grija instituției unde lucra... în loc să le ocrotească....

Cele 4 capre au fost gătite pentru petrecerea de Anul Nou / foto: freepik.com
Cele 4 capre au fost gătite pentru petrecerea de Anul Nou / foto: freepik.com

Cazul șocant s-a petrecut în Chilpancingo, un orășel idilic din Mexic, situat la mai bine de 200 de kilometri de capitală. Grădina zoologică de acolo poate, din nefericire, să fie printre candidații favoriți dacă s-ar face vreodată o listă a celor mai proaste grădini Zoo de pe glob, după seria lungă de suferințe și neglijență la care au fost supuse animalele.

Sub conducerea lui José Rubén Nava Noriega, care deja a fost demis din funcția de director, grădina zoologică a vândut ilegal animale, pe altele le-a pierdut, nu a înregistrat nașterile de animale, iar fapta care a șocat întreaga populație a Mexicului este aceea că șeful centrului a ucis 4 din cele 10 capre pigmee ale grădinii, care au fost apoi gătite la o petrecere alături de angajați.

Directorul a fost concediat și este anchetat de autorități

Poliția crede că are destule dovezi împotriva lui Noriega / foto: Profimedia
Poliția crede că are destule dovezi împotriva lui Noriega / foto: Profimedia

Poliția a început o investigație a grădinii Zoo, după ce un fermier a găsit o capră rănită pe pământul lui, animal ce s-a dovedit că evadase. După ce a fost dus înapoi pentru a fi tratat, biata capră nu doar că a murit, dar s-a descoperit apoi că a fost tratată necorespunzător, iar coarnele îi fuseseră tăiate.

Continuând ancheta, autoritățile au fost șocate de nivelul din ce în ce mai mare al abuzului de putere comis de Noriega, care ocupa poziția de director de doar câteva luni. Pe lângă comerțul ilegal cu animale, se pare că acesta dăduse la schimb tauri dintr-o specie rară în schimbul unor materiale de construcție pe care autoritățile nu le-au găsit nicăieri la zoo. Printre animalele lipsă de la zoo era și un jaguarundi, o felină din America de Sud a cărei populație este în scădere.

Poate cea mai șocantă descoperire a autorităților a fost că Noriega ar fi sacrificat 4 capre pigmee, pe care le-a gătit la petrecerea de Anul Nou, alături de angajații săi. Deși acesta neagă acuzațiile, autoritățile sunt sigure că au destule dovezi care pot dovedi implicarea fostului director în actul oripilant.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net