Ei sunt „refugiații” din Ucraina: Simba, Wally și Masha

Ultima actualizare:

Simba, Wally și Masha au plecat și ei din calea războiului din Ucraina, asemeni oamenilor. Însă nu singuri, ci ajutați de asociații și ONG-uri care luptă pentru drepturile animalelor. 

Leul Simba a fost adus din Zaporoje FOTO: Asociația Casa lui Patrocle / Facebook
Leul Simba a fost adus din Zaporoje FOTO: Asociația Casa lui Patrocle / Facebook

Leul Simba (10 ani) și lupoaica Wally (12 ani) au ajuns luni dimineață la Grădina Zoologică din Rădăuți, unde vor sta până vor fi pregătiți să plece în sanctuare: leul în Africa, iar lupoiaca într-unul de pe teritoriul României. Animalele au venit din orașul Zaporoje și drumul s-a întins pe mai multe zile.

După un drum de 4 zile pe teritoriul Ucrainei, prin zone bombardate, animalele au ajuns duminică seară în Vama Halmeu, Satu Mare. Perioada de carantinare este de 21 de zile, iar noi am început deja demersurile pentru transferul ulterior. Acțiunea, reușita și succesul acestei operațiuni – toate au fost posibile prin implicarea unei armate întregi de oameni, care și-au pus sufletele la treabă pentru a face bine!”, a informat Asociația Casa lui Patrocle. 

Lupoaica Wally are 12 ani FOTO: Asociația Casa lui Patrocle / Facebook
Lupoaica Wally are 12 ani FOTO: Asociația Casa lui Patrocle / Facebook

La Grădina Zoologică Rădăuți, animalele au fost băgate în cuști special amenajate și au primit apă și mâncare. Leul refugiat se află în cușca de lângă cea în care trăiesc leul și cele două leoaice de la Zoo Rădăuți, iar lupoaica se află în imediata vecinătate.

Ursoaica Masha a ajuns la Zărnești

Ursoaica Masha ar fi trebuit să ajungă la Zărneşti (Braşov) de 1 martie, însă invazia rusă în Ucraina a stopat demersurile pentru 3 săptămâni. Acum, cu ajutorul Asociaţiei Milioane de Prieteni s-a reușit preluarea animalului luni dimineaţă din  punctul de frontieră de la Halmeu. Masha se afla în oraşul Sambir, o zonă în care nu era război. Însă, la numai 40 de kilometri, au fost bombardamente care au speriat oamenii şi animalele din zonă. 

Ursoaica Masha FOTO: Asociația Milioane de prieteni / Facebook
Ursoaica Masha FOTO: Asociația Milioane de prieteni / Facebook

Masha a fost vedetă a unui circ din Ucraina şi trăia într-o cuşcă mult prea mică. Era antrenată să facă salturi şi mici giumbuşlucuri care să-i distreze pe copii, dar de acum se va bucura de viaţa din sanctuar, una foarte apropiată de cea în libertate deplină. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net