REPORTAJ Ei sunt puii pandemiei! La Zoo Băneasa s-au născut 5 pui de muflon
Ella, leoaica, stă leneșă pe caroseria mașinii din cușcă. La picioarele ei, Marc plescăie din limbă visând la cine știe ce trofeu. În cuștile muflonilor este bucurie mare: cei cinci pui născuți în perioada pandemiei au făcut două luni. Grădina Zoologică Băneasa și-a redeschis porțile, iar printre primii vizitatori au fost și reporterii Click!
“Animalele nu au fost obișnuite cu atât de multă liniște. La început au fost mirate, dar apoi s-au simțit în largul lor. Ba chiar au căpătat deprinderi noi, pentru că nu au mai fost deranjate de gălăgia vizitatorilor, nu le-a mai bătut nimeni în grilajul cuștilor, nimeni nu a mai țipat diferite îndemnuri”, ne-a declarat Mariela Vanu, reprezentantul grădinii.
Forfota stârnită de primii vizitatori a uimit animalele sălbatice și le-a găsit în toiul noilor deprinderi căpătate pe timpul cât pe alei nu s-au mai auzit decât pașii rari ai ingrijitorilor. În cușca lupilor, pe lângă gratii, lucru rar, un superb exemplar alb își făcea liniștit, la pas, plimbarea de frumusețe. Pe lacul de la intrare zeci de păsări de toate felurile se bălăceau liniștite, fără a mai da nervoase din aripi ca în vremurile în care pe aleile grădinii larma vizitatorilor le deranja.
5 pui de mufloni s-au născut în perioada stării de urgență
Răsfățații zilei erau puii de mufloni, ”puii pandemiei”, cum au fost botezați de îngrijitori. Sunt 5 și în ziua vizitei noastre i-am surprins la masă cu mama și neamurile. La câțiva metri distanță, tatăl sărbătorea ieșirea din pandemie, lovind cu furie într-un vas cu fân, pe care în doar câteva minute a reușit să îl îndoaie. Poneii aveau probabil ultima discuție tihnită înainte să fie duși, trași și înhămați de zeci de copii. Semn că lipsa vizitatorilor a schimbat instinctele animalelor de la Zoo, veverița americană stătea statuie în vârful unui copac din cușcă. Deocamdată nu pot fi vizitate spațiile închise ale grădinii, printre care și reptilariul.
Grădina Zoologică de la Băneasa este cea mai mare din România și este un adevărat oraș al animalelor sălbatice, de la insecte și reptile, până la tigri, lei sau păsări rare. Pe aproape 6 hectare sunt găzduite 115 specii, cu 4200 de exemplare. Programul de vizitare al grădinii este de marți până duminică între orele 10.00-17.00, iar intrarea costă 13 lei pentru adulți și 6,5 lei pentru copii.
Citește și:
Măști și geluri dezinfectante în loc de sucuri și ciocolată, la automatele din București
Aşa a arătat prima zi de «libertate». Ce au făcut bucureștenii la încheierea stării de urgență