„Spaima Constanței”, pedeapsă de trei ani cu executare! A incendiat 37 de mașini și 97 de apartamente

În noaptea de 15 - 16 decembrie 2021, Andrei, un băiat de 15 ani, a distrus prin incendiere 37 de autoturisme, 94 de apartamente și spațiile comune ale unui bloc din municipiul Constanța, transmite Adevărul.ro

Așa arată dezastrul rămas după incendiul pornit de puștiul de 15 ani. foto: Adevărul
Așa arată dezastrul rămas după incendiul pornit de puștiul de 15 ani. foto: Adevărul

Puștiul a fost acuzat de evdare, pentru că se plimba prin oraș, fiind arestat acasă

Băiatul, o veritabilă „Spaimă a Constanței”, a fost trimis în judecată, procurorii acuzându-l de distrugere, vătămare corporală, pentru că un locatar a suferit arsuri, și evadare! În perioada arestului la domiciliu a fost prins de trei ori prin oraș.

Deși au ajuns la concluzia că este un pericol social, magistrații Judecătoriei Constanța l-au condamnat la internarea într-un centru de detenție pentru trei ani și patru luni, perioadă din care se scade aproape un an, timpul petrecut în arest la domiciliu. Decizia magistraților din Constanța nu este definitivă.

37 de masini au fost distruse de flăcări FOTO: Călin Gavrilaș
37 de masini au fost distruse de flăcări FOTO: Călin Gavrilaș

Din motivarea judecătorilor reiese că, împreună cu un alt copil, de 13 ani, în acea noapte, în jurul orei 1.00, au pătruns în parcarea subterană a blocului din Constanța și au stropit o mașină cu antigel și diluant. aflate în două sticle găsite acolo. Apoi, Andrei a dat foc acelei mașini deși era conștient de ceea ce se va întâmpla.

În fața anchetatorilor, din Constanța, băiatul și-a recunoscut faptele și a cerut instanței să fie judecat în procedură simplificată, ceea ce a făcut ca procesul, în prima instanță, să se termine destul de repede.

Copilul are probleme, dar nu-i lipsește discernământul

Instanța a reținut faptul că Andrei a urmat cursurile școlare doar până în clasa a VI-a. „Acesta a fost în trecut diagnosticat cu ADHD, tulburare de conduită și comportament, iar în urma investigațiilor efectuate la mai multe spitale, a reieșit că i-a fost afectată grav partea dreaptă a creierului, ulterior urmând tratament psihiatric de specialitate și fiind internat în diferite unități medicale”, au spus judecătorii.

Raportul de expertiză medico-legală psihiatrică arată faptul că băiatul a avut discernământ atunci când a dat foc mașinii. „Totodată, s-a stabilit că, deşi realizează consecinţele faptelor sale, lipsa cenzurii şi impulsivitatea majoră fac ca minorul să prezinte pericol social ridicat”, se arată în raport.

Băiatul a avut, la vârste mai mici, experiențe cu consumul de alcool și substanțe interzise, și prezenta uneori episoade violente la adresa altor membri de familie sau chiar ajungea să se lovească singur. De aceea, mama sa a apelat la ajutor medical de specialitate, dar tot ea a fot cea care a decis să-i întrerupă copilului tratamentul deoarece considera că pastilele îi fac rău.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

cub gabriel apostol png
zodii care imprumuta bani jpg
gabriel apostol jpg
andreea ibacka si majda jpg
cub andi moisescu png
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
harry si meghan jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
vladimir putin singur umbra trist cocosat shutterstock 1177474882 jpg
Kovacs
image
image
image
image
Produsele de uz zilnic care provoacă tumorile uterine
prater jpg
bitcoin crypto jpg
târg Crăciun Sibiu jpg
Kate Middleton și Regina Letizia jpg
Avionul lui Elvis Presley png