Spectacol-record, pe cerul Chinei! 7.598 de drone au creat imagini uluitoare

Un spectacol uimitor de 7.598 de drone a luminat cerul nopții de 3 septembrie, din provincia chineză Jilin. Evenimentul a intrat în Cartea Recordurilor Guinness zilele trecute, după ce a devenit oficial cel mai mare spectacol aerian format din drone.

7.598 de drone au realizat imaginea unui tigru, in China
Această imagine a putut fi admirată timp de 37 de secunde (Foto: Guinness World Records)

Dronele au realizat imaginea unui tigru uriaș

Evenimentul uluitor a fost organizat pentru a sărbători cea de-a 72-a aniversare a prefecturii autonome coreene Yanbian, din China, cu dronele furnizate de compania Shenzhen Damoda Intelligent Control Technology Co., Ltd. Numărul de drone utilizate pentru acest record a fost mai mult decât dublu față de recordul anterior de 3.191.

În septembrie 2020, compania Damoda a stabilit un record mondial Guinness în Zhuhai, China, cu 3.051 de drone, devenind oficial evenimentul cu cele mai multe vehicule aeriene fără pilot (UAV) transportate simultan.

Marele Zid Chinezesc, realizat cu drone (Foto: captură video)
Marele Zid Chinezesc, realizat cu drone (Foto: captură video)

Cel mai recent spectacol, cu mai multe drone decât show-ul care a doborât recordul de acum patru ani, s-a reunit într-un program mult mai restrâns. Cu toate acestea, cu progresele semnificative făcute în tehnologie de-a lungul anilor, echipa Damoda a reușit să desfășoare evenimentul cu ușurință. Înainte de începerea spectacolului, toate dronele au fost ordonate în „cutii de decolare”, fiecare cutie conținând 12 drone.

Toate dronele au fos controlate cu un singur laptop

Un singur laptop a controlat flota, sistemul monitorizând starea fiecărei drone în timp real. Dronele s-au deplasat continuu pe cerul nopții, formând imagini emblematice precum Marele Zid Chinezesc, un tigru uriaș și un dragon maiestuos, aducând un omagiu culturii unice a prefecturii Yanbian, cu reprezentări ale florii sale oficiale- Azaleea.

Conform regulilor impuse de Cartea Recordurilor Guinness, dronele au trebuit să mențină imaginile timp de cel puțin 20 de secunde. Imaginea cu tigru care a doborât recordul a durat 37 de secunde. După spectacolul cu drone, artificiile au iluminat cerul, completând perfect evenimentul. Zeci de mii de oameni au fost prezenți la această experiență vizuală uimitoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Două anotimpuri în România. FOTO observatoruph.ro
image png
papa francisc jpg
laza 1 jpg
biserica neagra obiective turistice orasul brasov 6 2048x1536 jpg
image png
Calatori evacuati metrou tineretului jpg
anaf site jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net