Emiratele Arabe Unite au bătut patru recorduri mondiale, în noaptea de Revelion

După doi ani de restricții COVID, oamenii au ieșit în număr mare pentru a vedea spectacolele de artificii și a sărbători Anul Nou. De la Sidney la Times Square din New York, petrecăreții au avut parte de un Revelion de neuitat.

Unul dintre recorduri a fost bătut de spectacolul cu drone (Foto: AFP)
Unul dintre recorduri a fost bătut de spectacolul cu drone (Foto: AFP)

Citește și: Milionarul american al Iasminei Hill, prins între două familii de Sărbători: „În fiecare an, noi ne separăm!”

Emiratele Arabe Unite au bătut patru recorduri mondiale, de Revelion, relatează Khaleej Times. Două recorduri au fost doborâte în timpul unor focuri de artificii uimitoare care au durat peste 40 de minute, și în timpul unui spectacol uluitor de drone în Al Wathba.

Iar în Dubai, celebrul zgârie-nori Burj Khalifa, înalt de 823 de m, a doborât titlul de cel mai mare spectacol cu lasere din lume. „Ce sărbătoare de neuitat! A fost cu adevărat cel mai mare și mai strălucitor spectacol pe care l-am inaugurat în 2023. La mulți ani!”, se arată în mesajul publicat pe contul de Instagram al turnului Burj Khalifa.

Iată și: Când sărbătoreau, de fapt, românii Anul Nou? Revelionul nu avea nici o legătură cu 1 ianuarie

Sydney, cel mai frumos spectacol de artificii 

Orașul australian Sydney a fost gazda celui mai frumos spectacol de artificii de până acum. A fost unul dintre primele orașe mari din lume care a intrat noul an și a atras audiențe uriașe de televiziune din întreaga lume, cu o numărătoare inversă publică și un foc de artificii inedit. 1 milion de oameni s-au strâns pe străzi, pentru a urmări evenimentul. 2.000 de efecte pirotehnice au fost lansate de pe cele patru pânze ale Operei din Sydney și alte 7.000 de artificii de pe Podul Portului.

Vezi și: Iată cum e așteptat Anul Nou în lume! E primul Revelion fără restricții

Pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, petrecerea a fost în toi până în zori. Oamenii au avut parte și de un spectacol de artificii pe mare. Revelionul din Copacabana este cunoscut, datorită unei reguli stricte: toți participanții trebuie să poarte haine albe. Aceasta tradiție înfățișează primirea Anului Nou cu speranțe de pace și prosperitate.

Află și: Florina Constantinescu, despre cel mai tare Revelion pe care l-a trăit!

În New York a fost sărbătoare în toată regula

Câteva sute de mii de oameni și-au luat inima în dinți și au înfruntat ploaia în Times Square, din New York, de Revelion. Cel mai important moment a fost coborârea uriașului glob de cristal în mijlocul mulțimii și spectacolul de artificii și confetti, de la miezul nopții. „Nu ne sperie ploaia, este un moment unic în viață. Suntem aici ca să ne distrăm ”, a declarat un petrecăreț, pentru CBS NEWS.

Paradă plină de culoare, în Londra

În prima zi a anului, londonezii s-au strâns cu miile pe străzi, la parada de 1 ianuarie – pentru a celebra intrarea în anul 2023. Aproximativ 50.000 de oameni i-au urmărit pe cei 8.000 de interpreți, care au luat cu asalt capitala Marii Britanii, duminică.

A fost prima dată când adunarea a putut avea loc, de când a lovit pandemia de Covid în 2020. Petrecăreții s-au distrat de minune, urmărind fanfarele, majoretele, dansatorii, toboșarii, cluburile de ciclism și baloanele uriașe. Parada de trei ore și jumătate a început în Piccadilly și s-a mutat apoi în Piața Parlamentului. Aproximativ 20 de națiuni au fost reprezentate la paradă – inclusiv China, Peru, Columbia, Brazilia și SUA.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net