Iată cum e așteptat Anul Nou în lume! E primul Revelion fără restricții

Ultima actualizare:

Sâmbătă, în ultima zi din an, va fi distracție în toată lumea! Asta pentru că am scăpat aproape toți de restricțiile anti-Covid, așa că este primul Revelion în adevăratul sens al cuvântului, din 2019 încoace. Iată cum se pregătesc marile orașe ale lumii pentru sărbătoare!

Mii de oameni sunt așteptați în Time Square, de Revelion (Foto: Profimedia)
Mii de oameni sunt așteptați în Time Square, de Revelion (Foto: Profimedia)

Citește și: Concerte Revelion 2023. Ce artiști celebri vor cânta în noaptea dintre ani

Orașul New York este gata de sărbătoare

Acest glob de cristal va coborî în mijlocul mulțimii (Foto: Profimedia)
Acest glob de cristal va coborî în mijlocul mulțimii (Foto: Profimedia)

Pregătirile pentru Revelion sunt pe ultima sută de metri, în New York. Zeci de mii de oameni sunt așteptați să deschidă sticlele de șampanie în Times Square. Petrecerea se va termina cu o ploaie de confetti și coborârea uriașului glob de cristal în mijlocul pieței, în ultimul minut din 2022.

Organizatorii l-au asamblat deja și au făcut numeroase teste, pentru a se asigura că totul merge strună. Bila are 2.688 de triunghiuri de cristal, 3 metri înălțime și cântărește o jumătate de tonă. Anul acesta, mecanicii au înlocuit 192 dintre triunghiuri, pentru a ilustra noul design realizat sub tematica „darul iubirii". Va avea loc și un concert, unde vor interpreta Chelsea Cutler, JVKE și alți artiști.

Iată și: Zodia care va primi o mulțime de bani, înainte de Revelion. Își va face o vacanță de vis cu ei!

Sydney promite un spectacol de artificii uriaș

Autoritățile din Sydney au achiziționat sute de mii de artificii (Foto: Profimedia)
Autoritățile din Sydney au achiziționat sute de mii de artificii (Foto: Profimedia)

Sydney este unul dintre primele orașe care intră în noul an, dând startul sărbătorilor la nivel mondial cu celebrul său foc de artificii. Conducerea orașului a promis un spectacol de neuitat, după doi ani de restricții în care petrecerea de Revelion a fost afectată. Autoritățile australiene au achiziționat peste 100.000 de efecte pirotehnice. „După atâția ani de restricții și carantină, vrem să dăm petrecerea pe care o merită cu adevărat orașul Sydney”, a declarat organizatorul Stephen Gilby, pentru SBS NEWS.

Așa a arătat spectacolul pirotehnic de anul trecut

Vezi și: Cum va fi vremea de Revelion. Supriză mare vine de Anul Nou

În Berlin, oamenii petrec pe străzi

Berlin este capitala petrecerilor stadale (Foto: Profimedia)
Berlin este capitala petrecerilor stadale (Foto: Profimedia)

 Pentru cei cărora le place să petreacă Revelionul până la primele ore ale zorilor, nu există loc mai bun pentru asta decât Berlinul. Capitala Germaniei este cunoscută pentru găzduirea uneia dintre cele mai mari petreceri stradale din Europa, unde o stradă între Coloana Victoriei și Poarta Brandenburg, care se întinde pe doi kilometri, este închisă pentru mașini, dar deschisă turiștilor și localnicilor -  pentru o noapte de băutură și dans. Intrarea la Party Mile, așa cum este cunoscută neoficial, este complet gratuită.

Te-ar putea interesa și: Cum prepari cea mai delicioasă piftie. Ingredientul secret pe care trebuie să-l folosească gospodinele

Japonezii se duc să se roage

În Tokyo au loc petreceri care încep pe 29 decembrie și durează câteva zile în noul an, dar capitala Japoniei are mult mai multe de oferit. Cei care vizitează Japonia de Anul Nou pot lua parte la „hatsumode” - tradiția japoneză de a face prima vizită din an la un templu sau altar budist - sau „joya-no-kane”, o ceremonie sacră în care se bat clopotele. 2 ianuarie este, de asemenea, una dintre cele două zile ale anului în care spațiile interioare ale Palatului Imperial din Tokyo sunt deschise publicului, pentru Discursul Împăratului.

Află mai multe despre: Crăciunul și Anul Nou, câmp minat de mâncare și alcool. Cum să rămâi slab înainte și după Sărbători?

Islandezii fac un foc de tabără

Oamenii celebrează Revelionul cu un foc de tabără (Foto: Profimedia)
Oamenii celebrează Revelionul cu un foc de tabără (Foto: Profimedia)

Reykjavík: Deși orașul nu are spectacole oficiale de artificii în noaptea de Revelion, sărbătoarea începe cu cină festivă devreme și o plimbare la celebrul foc de tabără anual. Apoi, oamenii se întorc acasă  pentru a viziona „Áramótaskaup” - o comedie specială islandeză care este difuzată doar în ajunul Anului Nou, în fiecare an. Înainte de miezul nopții, islandezii își fac propriul foc de artificii în curte, apoi beau șampanie și se delectează cu bunătăți tradiționale.

Citește și: Ce se întâmplă cu Revelioanele lui Dan Negru. Prezentatorul Kanal D, anunț de ultim moment pentru toți fanii

Spaniolii mănâncă 12 struguri verzi

Spaniolii dau șampania pe struguri verzi (Foto: Profimedia)
Spaniolii dau șampania pe struguri verzi (Foto: Profimedia)

Pe măsură ce ceasul bate ora 12 în noaptea de Revelion, spaniolii schimbă șampania cu 12 struguri verzi. Cunoscută sub numele de „uvas de la suerte”, se crede că tradiția de a mânca 12 struguri la miezul nopții aduce noroc în fiecare dintre cele 12 luni ale noului an. Și ce loc mai bun pentru a lua parte la această tradiție decât Madrid, unde mii de oameni se adună în piața de lângă Real Casa de Correo, pentru a închina un strugure în cinstea noului an?

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net