Cum prepari cea mai delicioasă piftie. Ingredientul secret pe care trebuie să-l folosească gospodinele

N-ai piftie pe masă, nu ești român adevărat! Iată cum arată cea mai delicioasă rețetă de piftie și, gospodinelor, mare atenție: vă spunem și care este ingredientul secret pe care trebuie să-l folosiți neapărat, pentru ca preparatul vostru să fie demn de toate laudele. Mare atenție!

Piftie
Piftie

Piftia este unul dintre cele mai îndrăgite preparate tradiționale românești. De pe mesele de Crăciun și Revelion este nelipsită, însă unele gospodine preferă să o facă și cu alte ocazii, nu numai iarna. 

Cum prepari cea mai delicioasă rețetă de piftie

Cu siguranță dacă nu ai preparat-o până acum, o vei face de acum înainte, căci rețeta noastră de piftie este una cum nu se poate mai simplă, dar cum nu se poate mai delicioasă. E suficient să o încerci o singură dată și vei arde de nerăbdare să o prepari din nou.

În unele zone din România se servește cu pâine caldă sau rece, în timp ce în altele, piftia se mănâncă alături de mămăligă proaspătă. Oricum ai alege să o consumi, este de-a dreptul bestială!

Ingrediente:

  • -1 picior-adidas-copită de porc
  • -1 kg rasol de porc
  • -1 ceapă mică
  • -1 morcov mic
  • -1 ureche
  • -1 bucată ardei iute
  • -1 lingură de sare
  • -1 căpățână de usturoi
  • -1 vârf de cuțit piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Noi te-am „avertizat”, rețeta noastră de piftie este extrem de ușor de preparat. Deși nu pare așa, încearcă și o să vezi că ne vei da dreptate cât ai zice „poftă bună”!

Carnea de porc se spală bine, după care se pârlește pe aragaz și se mai spală o dată, pentru a scăpa de păr. Urechea se crestează, iar copita se îndepărtează. Cu ajutorul unei perii, toată carnea se spală din nou, pentru a rămâne perfect curată. Se pune într-o oală cu apă rece și se adaugă sarea.

Apa se schimbă, treptat, până când aceasta devine curată și limpede, după care se pune la fiert, în apă rece. În oală se mai adaugă morcovul și o bucată de ardei iute, pentru un plus de gust. 

Citește și - O reţetă gustoasă pe zi: Piftie cu legume

După ce întreaga compoziție a dat o dată în clocot, se analizează foarte bine și se spumează, dacă mai este nevoie. 

Oala se lasă să fiarbă la foc mic, cu capacul pus, timp de câteva ore, în funcție de mărimea în care le-ai tăiat. Mare atenție, căci trebuie să ai răbdare. Piftia poate să fiarbă chiar și 4-5 ore. Dacă apa scade prea rău, este necesar să mai adaugi apă fierbinte, întrucât carnea trebuie să fie mereu acoperită. 

După ce carnea a fiert complet, se lasă la răcit până a doua zi, după care se ia grăsimea de pe deasupra și se mai dă o dată în clocot. Mai apoi, carnea se scoate cu grijă și zeama se strecoară. Carnea se taie în bucăți potrivite și se pune în castroane sau farfurii, după care se adaugă zeama și se pune piperul măcinat și se mai adaugă zeamă de la piftie, călduță. Se lasă totul la închegat timp de câteva ore, apoi se servește. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
cuplu sex
culoare zodii jpg
supa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net