Speculă curată! Zeci de nave pline cu gaz lichefiat așteaptă, în larg, mărirea prețurilor

Ultima actualizare:

Speculanții care furnizează materie primă în piața energiei u mai au pic de bun simț! La vedere, 30 de nave încărcate cu gaze lichefiate, staționează în largul coastelor europene și amână furnizarea, în așteptarea majorării prețurilor.

Speculanții amână furnizarea materiilor prime, până la creșterea prețurilor. Foto generic.
Speculanții amână furnizarea materiilor prime, până la creșterea prețurilor. Foto generic.

Valoarea materiei prime, transportată pe mare e de 2 miliarde de dolari

Nave care transportă gaze naturale în valoare de 2 miliarde de dolari așteaptă în largul coastelor europene ca prețurile să crească pentru a putea încasa banii, potrivit unui raport, notează Insider, preluat de Adevărul

„Navele ce transportă gaze naturale lichefiate au stat la coadă în fața terminalelor europene de recepție, urmărind ceea ce se așteptau să fie piața premium a gazelor”, a declarat Felix Booth de la Vortexa.

Booth a spus că va mai dura probabil încă o lună pentru ca navele-cisternă să găsească un terminal pentru a descărca, deoarece accesul a devenit mai restricționat pe măsură ce locurile de depozitare s-au umplut.

„Deocamdată, aceste nave au un stimulent pentru a-și păstra pozițiile”, a spus el, întrucât se așteaptă ca vremea mai rece să determine în cele din urmă creșterea cererii de energie și, la rândul său, să crească prețurile.

Vremea blândă le strică planurile

Prețurile la gazele naturale în Europa au scăzut de la maximele din august, când au depășit 346 de euro pe megawatt-oră, datorită temerilor că reducerea fluxurilor de export ale Rusiei ar putea provoca o criză energetică la iarnă.

Temperaturile mai blânde decât în mod obișnuit, consumul redus de gaze și faptul că depozitele de stocare din Europa se umplu rapid înainte de iarnă au contribuit la scăderea prețurilor.

Dar comercianții care își țin petrolierele în larg pariază că prețurile vor crește în lunile următoare, pe măsură ce vremea rece se instalează și crește cererea de încălzire și pe măsură ce gazele sunt eliberate din depozite.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net