Iată 6 trucuri eficiente pentru facturi mai mici la curent

Ultima actualizare:

Criza energetică la nivel european ne modifică stilul de viaţă. E nevoie de o schimbare de comportament în aşa fel încât activităţile noastre să nu ducă la risipă. Specialiştii asigură consumatorii casnici că dacă învaţă să folosească aparatura electrocasnică inteligent consumul de curent va fi mai mic, iar facturile la finalul lunii, suportabile.

image

 Contează unde sunt amplasate electrocasnicele. Cele mai mari consumatoare de energie electrică sunt exact acele aparate de care nu numai că nu ne putem lipsi, dar pe care le folosim cel mai des. Ei bine, specialiştii ne învaţă că există modalităţi de utilizare a acestor aparate în aşa fel încât să consumăm atât cât avem nevoie.

Poate nu credeţi, dar poziţionarea frigiderului ajută la un consum mai mic de curent. Specialiştii atenţionează că frigiderul nu trebuie lipit de un perete pentru că trebuie să evacueze căldură. Dacă acest lucru nu se întâmplă, aparatul consumă mai mult curent, iar asta înseamnă mai mulţi kWh în factura la energie electrică de la finalul lunii.

Reglaţi-vă temperatura în casă cu grijă. Facturile din anii anteriori au arătat, spun experţii, că mulţi români nu ştiu să-şi regleze temperatura din încăpere.

Faci 25 de grade în cameră pe timp de iarnă, iar la un moment dat deschizi geamul. De ce? Pentru că e prea cald. Şi atunci ce faci? Pierzi energie. Fiecare grad Celsius în plus pe care îl economiseşti înseamnă 6% sau 7% la factură”, a explicat pentru Digi24 Claudiu Butacu, preşedintele asociaţiei EFdeN.

Ridicaţi perdeaua de pe calorifere. Este important ca pe timpul iernii, când caloriferele au rolul de a încălzi locuinţele, să ridicam perdelele şi draperiile, în aşa fel încât acestea să nu optureze căldura emanată de calorifer.

Mutaţi frigiderul  de lângă perete
Mutaţi frigiderul de lângă perete

Centrala şi boilerul nu trebuie scoase din priză. Cei mai mulţi dintre noi oprim centrala electrică atunci când suntem plecaţi mai multe zile de acasă. Este o greşeală, atrag atenţia cunoscătorii, pentru că în momentul în care este repornită până se ajunge la o temperatură optimă, se consumă extrem de mult curent. La fel se întâmplă şi cu boilerul, iar în acest caz mai există un pericol. Apa din vas poate dezvolta o bacterie dacă scade sub o anumită temperatură.

Reduceţi consumul la orele de vârf. Maşina de spălat este un alt aparat care poate încărca considerabil factura la energie. Otilia Nuţu, analist de politici publice în energie şi infrastructură în cadrul Expert Forum, face o recomandare în acest sens:

„Lucrul cel mai bun pe care-l putem face este să nu consumăm între anumite ore, care sunt ore de vârf. Spre exemplu, dacă putem să amânăm pusul maşinii de spălat între orele 18 şi 22 seara şi între orele 7 şi 10 dimineaţa, lucrul ăsta mai reduce un pic din cantitatea de energie care se consumă la vârf. Reducem astfel din costul mare al energiei produsă pe gaz. (...) Îndemnul meu este o încurajare de schimbare de comportament”, a declarat expertul pentru Digi24.

Înlocuiţi becurile cu leduri. Becurile înlocuite cu leduri şi achiziţionarea de prize inteligente care ajută la un consum redus al aparatelor pentru care nu este indicat să fie deconectate este, de asemenea, una dintre soluţiile salvatoare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
milionar foto pixabay jpg
ceas Titanic jpeg
elevi care stau in clasa cu geci jpeg
Targ de Craciun Craiova 2023   027 jpg
sofer furios coada jpg
Cartofi dulci  jpg
vreme jpg
Miss Universe Danemarca 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net