Rabla pentru becuri. Consum redus, facturi mai mici! Regulile programului

Nevoia de economie a născut un nou program Rabla. După cel la electrocasnice, românii care sunt interesaţi să vadă în facturile lor un consum mai mic, şi implicit mai puţin de plată, sunt invitaţi să se înscrie în programul Rabla pentru becuri, pregătit de Ministerul Mediului.

Becurile cu Led sunt  mult mai economice
Becurile cu Led sunt mult mai economice

În următoarele două săptămâni va demara programul „Rabla pentru becuri”. Concret, programul constă în schimbarea becurilor convenţionale pe care le folosesc cei mai mulţi români în locuinţe şi care au un consum mare de energie electrică, cu unele LED, ce consumă mult mai puţin.

Citește și: Românii cu mașini vechi vor primi 3.000 de lei! Când începe programul „Rabla fără obligații”

Regulile programului rabla pentru becuri

Românii înscrişi în progam şi declaraţi eligibili vor primi un voucher în valoare de 200 de lei. Aceştia vor putea cumpăra atâtea becuri LED, câte becuri convenţionale dau la schimb, dar să nu depăşească valoarea voucherului.

Vor putea fi înlocuite toate tipurile de becuri convenţionale, de la cele cu incandescenţă, până la becurile cu halogen şi cele fluorescente. Noile becuri LED au nu numai un consum redus, dar şi o durată de funcţionare mult mai mare decât celelalte. Becurile LED nu trebuie să aibă un consum mai mare de 15 waţi.

Iată și: Programul Rabla pentru Electrocasnice Etapa 3 a început! Ce produse beneficiază de vouchere

Înscrierea se va face, ca şi în cazul programului Rabla pentru electrocasnice, într-o aplicaţie electronică gestionată de Administraţia Fondului pentru Mediu şi care va fi funcţională în următoarele două săptămâni.

Noile becuri vor putea fi achiziţionate doar de la magazinele ce se vor înscrie în program. Cei ce vor obţine voucherele în valoare de 200 de lei le vor putea folosi în cel mult şapte zile de la publicarea listei cu solicitanţii aprobaţi.

Ce condiţii trebuie îndeplinite

Va putea participa la acest program oricine îndeplineşte următoarele condiţii:

  • are domiciliul în România;
  • nu are obligaţii restante la bugetul de stat şi la bugetul local, conform legislaţiei naţionale în vigoare, la data achiziţionării becurilor cu led;
  • are vârsta de minimum 18 ani împliniţi în momentul înscrierii în aplicaţia informatică;
  • este posesor al unui/ unei buletin/ cărţi de identitate valabil(e) în momentul înscrierii în program;
  • se obligă să predea comerciantului, în momentul achiziţionării becurilor cu led, un număr echivalent de becuri convenţionale;
  • îşi dă acordul cu privire la prelucrarea de către AFM a tuturor datelor şi informaţiilor furnizate, precum şi cu privire la transmiterea acestora către terţe instituţii sau persoane juridice în vederea verificării îndeplinirii tuturor obligaţiilor şi clauzelor prevăzute în ghid sau în scopul elaborării de situaţii şi statistici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

foto 1   Marian Olteanu si Denis Hanganu bataieB jpg
zodia singura de sarbatori jpg
dorobantu mana jpg
shutterstock 2211785457 jpg
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
shutterstock 450568075 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg
incendiu jpeg
Remus Iosub câștigător iumor Foto Antena 1 jpg
Istvan Kovacs (dreapta) la CM 2022 FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
romania 2148580 1920 jpg
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
accident brasov
incendiu jpeg
ID57116 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
Culoarea anului 2023 - Viva Magenta, sursă foto: Captură Instagram Pantone