Programul Rabla 2023 a fost amânat. La ce dată va fi lansat

Ultima actualizare:

În fiecare an, mii de oameni profită de programul Rabla pentru a-și înlocui o parte dintre electrocasnicele vechi, în schimbul unui preț convenabil. Iată că, anul acesta, programul a fost amânat pentru soluționarea unor mici chestiuni de oridin administrativ.

Programul Rabla a fost amânat
Programul Rabla a fost amânat

Programul privind casarea autovehiculelor uzate a fost amânat, urmând ca primăriile să-şi poată creea conturile de utilizator începând cu data de 14 octombrie 2022, este informația oferită de către AFM.

Citește și: Guvernanții vor să lanseze programul Rabla pentru becuri 

„În urma discuţiilor purtate cu asociaţiile implicate în desfăşurarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate, pentru o derulare eficientă cu participarea cât mai multor unităţi administrativ-teritoriale, a reieşit necesitatea actualizării anumitor condiţii, astfel că, la data prezentei, se lucrează la modificarea ghidului de finanţare aferent acestui program. Crearea conturilor de utilizator în aplicaţia informatică de către solicitanţii unităţi administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti se va putea realiza începând cu data de 14 octombrie 2022", se arată în comunicatul instituției. 

Din anul 2023, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor are în plan lansarea unui program similar al programului Rabla, pentru stimularea achiziției de autoturisme electrice pentru flotele comerciale.

Citește mai multe despre programul Rabla 2023 pe Adevărul 

image
image
image
image
image
image
Uniunea Europeană FOTO via News
leonardo da vinci jpeg
cea mai grea bicicleta facebook jpg
Cuplu care doarme in pat - pozitii de somn FOTO Shutterstock
seism jpeg
Factura curent energie electrica FOTO Shutterstock jpg