Românii cu mașini vechi vor primi 3.000 de lei! Când începe programul „Rabla fără obligații”

Ultima actualizare:

După luni bune de așteptare, românii cu mașini vechi au aflat în sfârșit dacă programul „rabla fără obligații” va fi pus în aplicare. Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat când începe acest proiect, dar și faptul că proprietarii vor primi suma de 3.000 de lei.

Veste bună pentru românii mașini vechi!
Veste bună pentru românii mașini vechi!

Programul privind casarea autovehiculelor uzate va permite scoaterea din uz a maşinilor mai vechi de 15 ani. Inițiativa este foarte benefică pentru cei care nu doresc să achiziționeze o mașină nou, dar ar dori, totuși, să scape de cea veche.

Preşedintele AFM, Laurenţiu Neculaescu, a anunţat că programul va avea o valoare de 500 de milioane de lei şi va fi implementat cu sprijinul unităţilor administrativ-teritoriale (UAT).

Jumătate din prima de casare recepționată de cetățeni va fi suportată din bugetul AFM, iar cealaltă jumătate din bugetul local. Programul privind casarea mașinilor mai vechi de 15 ani va fi lansat în luna septembrie.

Sigur te interesează: Magazinele unde poate fi folosit ajutorul de 250 de lei! Pensionarii au voie la fast food, dar nu și în marile supermarketuri

Românii cu mașini mai vechi de 15 ani vor primi 3.000 de lei pentru casarea autovehiculului. Programul începe în septembrie

Veste bună pentru românii mașini vechi!
Veste bună pentru românii mașini vechi!

Așadar, din luna septembrie, proprietarii de maşini ar putea să caseze autovehiculul vechi în schimbul unei sume de 3.000 de lei.

„Acest program a rezultat în urma angajamentului României prin PNRR că până în 2026 vom casa un număr de 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani. Este un program prietenos cu mediul, dar nu ştiu cât de prietenos cu bugetele unităţilor administrativ-teritoriale, în sensul că noi vom acorda o primă de casare a unei maşini mai vechi de 15 ani sau cu o normă de poluare Euro 3 sau mai jos de Euro 3.

Această primă de casare va fi de 3.000 de lei, din care 1.500 de lei suportă AFM, iar 1.500 de lei vor trebui suportaţi din bugetul propriu al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale", a afirmat șeful AFM, Laurenţiu Neculaescu, informează stiri.tvr.ro.

Președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu susţine că Programul privind casarea autovehiculelor uzate va fi influenţat direct de sumele prevăzute în bugetele locale cu această destinaţie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net