Românii cu mașini vechi vor primi 3.000 de lei! Când începe programul „Rabla fără obligații”

După luni bune de așteptare, românii cu mașini vechi au aflat în sfârșit dacă programul „rabla fără obligații” va fi pus în aplicare. Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat când începe acest proiect, dar și faptul că proprietarii vor primi suma de 3.000 de lei.

6 front masini electrice poza mare jpg
Veste bună pentru românii mașini vechi!

Programul privind casarea autovehiculelor uzate va permite scoaterea din uz a maşinilor mai vechi de 15 ani. Inițiativa este foarte benefică pentru cei care nu doresc să achiziționeze o mașină nou, dar ar dori, totuși, să scape de cea veche.

Preşedintele AFM, Laurenţiu Neculaescu, a anunţat că programul va avea o valoare de 500 de milioane de lei şi va fi implementat cu sprijinul unităţilor administrativ-teritoriale (UAT).

Jumătate din prima de casare recepționată de cetățeni va fi suportată din bugetul AFM, iar cealaltă jumătate din bugetul local. Programul privind casarea mașinilor mai vechi de 15 ani va fi lansat în luna septembrie.

Sigur te interesează: Magazinele unde poate fi folosit ajutorul de 250 de lei! Pensionarii au voie la fast food, dar nu și în marile supermarketuri

Românii cu mașini mai vechi de 15 ani vor primi 3.000 de lei pentru casarea autovehiculului. Programul începe în septembrie

rabla 0 jpeg
Veste bună pentru românii mașini vechi!

Așadar, din luna septembrie, proprietarii de maşini ar putea să caseze autovehiculul vechi în schimbul unei sume de 3.000 de lei.

„Acest program a rezultat în urma angajamentului României prin PNRR că până în 2026 vom casa un număr de 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani. Este un program prietenos cu mediul, dar nu ştiu cât de prietenos cu bugetele unităţilor administrativ-teritoriale, în sensul că noi vom acorda o primă de casare a unei maşini mai vechi de 15 ani sau cu o normă de poluare Euro 3 sau mai jos de Euro 3.

Această primă de casare va fi de 3.000 de lei, din care 1.500 de lei suportă AFM, iar 1.500 de lei vor trebui suportaţi din bugetul propriu al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale", a afirmat șeful AFM, Laurenţiu Neculaescu, informează stiri.tvr.ro.

Președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu susţine că Programul privind casarea autovehiculelor uzate va fi influenţat direct de sumele prevăzute în bugetele locale cu această destinaţie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
padure lemn apuseni
rachetă balistică lansată de coreea de sud foto AFP jpg
image
image
image
image
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)
ffsdf jpg